Vali Yavuz Depremi Fırsata Çeviren Pütürge'de
Gündem, 02 Ekim 2024 05:57Malatya Valisi Seddar Yavuz, Elazığ Depremini fırsata çeviren Pütürge ilçesini ziyaret ederek, kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelip ilçe sorunlarını müzakere ederek talep ve istekleri dinledi. Pütürge'deki gelişmelerden moral bulan Vali Yavuz, Malatya'da önemli mesafeler aldığını söyledi.

Pütürge Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan V. Ramazan Ayhan, İlçe Kaymakamı Tunahan Nas, İl Emniyet Md. Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, İl AFAD Md. Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Md. Yrd. Abdulkadir Çiğdem, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yetkilileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve kanaat önderleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, “Aziz milletimiz, tarih boyunca karşılaştığımız meydan okumalar, sınamalar, afetler ve savaşlar karşısında her daim birlik ve beraberlik içinde hareket eden bir millettir. Kadim geleneğimizin yanı sıra tevekkül anlayışımızla, her türlü olumsuzluğun üstesinden gelme kabiliyetimiz, bizi dünyadaki diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerimizdendir. Biz, isyan etmeyen, karşılaştığı sorunları çözmeye odaklanan ve hızla organize olabilen bir milletiz. Dünyada bu kapasiteye sahip milletlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu yüzden de bağımsızlığını ve varlığını sürdürebilen milletlerin sayısı oldukça azdır.
Bugün de aynı ruhla karşılaştığımız problemler karşısında birlik içinde hareket ederek çözüm üretmeye odaklanmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, özellikle deprem bölgelerinde devletimizin bütün imkanları seferber edilmiş durumda. Artık "Kaynağımız yok, seneye yapalım" gibi gerekçelerimiz yok. Projemiz var, kaynağımız var ve bunu gerçekleştirecek irade ve gücümüz var. Hep birlikte el ele verip bu sorunların üstesinden geleceğiz.
Merkezde ve kırsalda büyük aşamalar kaydettik. Özellikle rezerv alanlarda inşaatlarımız hızla devam ediyor. Kırsalda inşa ettiğimiz konutlarla, çevresinde yeni uydu kentler oluşturuyoruz. İkizce’de 12.000 konutluk bir uydu kent kuruyoruz ve bunu daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde hem şehir merkezlerini yeniden inşa ederken, kırsal alanlarda da modern ve cazip yerleşim alanları yaratıyoruz. Kırsalda inşa ettiğimiz konutlar, Türkiye’nin her yerinde "Köyümde böyle bir evim olsun" dedirtecek nitelikte. Çalışmalarımız hızla devam ediyor.
Malatya, tarih boyunca "Doğunun başkenti" olarak anılan, gelişmişlik ve insani değerler açısından örnek gösterilen bir şehir olmuştur. Biz de bu şehri eski ihtişamına kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kırsal ve şehir merkezlerindeki konutlarla birlikte şehri yeniden inşa ediyoruz.
Öncelikle ilçe belediyelerimizle birlikte bu şehre hizmet etmek için çalışıyoruz. Göreve başladığımız yaklaşık 75. günde, geçmişle kıyasladığımızda önemli bir mesafe kat ettik. Özellikle ihalesini yaptığımız veya yapmayı planladığımız projelerle Malatya'nın her alanında hizmet vereceğiz. Ekim ve Kasım aylarında tamamlanmamış ihale kalmayacak.
Biz, hizmetkar bir devlet anlayışıyla yola çıktık. Devletin şefkat ve kudretle var olduğunu unutmadan ilerleyeceğiz. Malatya’nın sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Her bir vatandaşımızı sıcak yuvasına kavuşturmak için hızla çalışacağız.
Özellikle dijital dünyanın etkisiyle bağımlılık ve sapkın düşünceler gençliğimizi tehdit ediyor. Tüm yöneticileri, aileleri çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için yoğun bir mesai harcamaya davet ediyorum.
Uyuşturucu ile mücadele için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile iş birliği içinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Okul çevrelerinde güvenliği artırmak için tedbirler alıyoruz. Ayrıca, çocukların güvenliği için okul servis araçlarının denetimini artırıyoruz.
Trafik denetimlerini de artırarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz. Özellikle çocuklara trafik bilinci kazandırmak için kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuda özel önem göstermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Toplantıda, mahalle muhtarları söz alarak sorun, talep ve önerilerini dile getirdi. İlgili daire müdürleri ise muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunarak çözüm sürecine katkı sağladı.
Toplantının ardından, 2016 yılında Manisa’da şehit olan Polis Memuru Ramazan Yılmaz’ın ailesine konuk olan Vali Seddar Yavuz, Şehidin kıymetli ailesiyle bir süre sohbet etti.
Akabinde, Vali Seddar Yavuz İlçe Merkezinde yapımı tamamlanan ve yakında dağıtımı yapılacak 214 adet konut, 38 adet dükkan ve 1 adet cami alanında incelemelerde bulundu.
Son olarak, Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'ndeki 298 adet TOKİ Sosyal Konutunda incelemelerde bulunup, altyapı ve çevre düzenlemesiyle ilgili bilgi alan Vali Yavuz, ilçedeki işyerlerini gezerek esnaflara hayırlı kazançlar diledi.
Gündem, 02 Ekim 2024 05:57
Yorumlar (0)

Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş Bir Yılı Değerlendirdi

Levent Vadisinde Cam Köprü ve Ziplin Kapatıldı

Malatya'da 'Sigara Bırakma Polikliniği' Açıldı

Sadıkoğlu: Hasar Tespitlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz

BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

BAŞKAN ER ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!

Malatya'da Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt'lüleri Dinledi

Şahin: Akçadağ'da Kapalı Sistem Sulamaya Geçilmelidir

Erdemir'in Peletleme Tesisi Neden Açılmadı?

Malatya Valisi Yavuz İnşaatları Denetledi

Arapgirli Mucit Hüseyin Cahit Fırat vefat etti

Yeşilyurtspor 150 Milyonluk Bütçe ile Şampiyonluk Hedefliyor

Yeşilyurtspor Orduzu'daki Tesislere mi Taşınacak?

Malatya Yeşilyurtspor Yönetimini Yeniledi

Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'da Toplandı

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Yeşilyurt'ta Kırsal Mahallelerin Yollarına Ağırlık Verilecek

Yağışlardan Çöken Evdeki 3 Kişi Yaralandı

AĞBABA; MALATYA'DA YEREL YÖNETİMLER ÇAKILDI

Ölmeztoprak: Sulama da Sorun Yaşamak İstemiyoruz

Fidanel: Yerinde Dönüşüm Süresi Uzatılsın

Sadıkoğlu: Mücbir sebep süre uzatımı yetersiz

Büyükşehir Glütensiz Kafe Projesi’ni hayata geçiriyor

Malatya'ya Bir Buğday Pazarı Daha Yapılıyor

AK Parti 10. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sundu

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi Verildi

Geçit: Yeşilyurt'un Ulaşım Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

Taşkın: Dinlemeye değil, Çözmeye Geldik

Yeşilyurt Kaymakamı Baytak Şube Müdürü Olarak Atandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

ARAPGİR MYO'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Valilik Uyardı: Ön Borçlandırma İşlemleri Ücretsizdir!

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Malatya'da Kutlandı

Tecde Mahallesinin Sokakları Asfaltlanıyor

Başkan İsmet Bayram TESKOMB yönetiminde

Doğa Harikası: Çır Şelalesi
