Hollandalı Gurbetçiler Malatya'da Okul Açtı
Eğitim, 01 Ekim 2024 07:316 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yardım kampanyası kapsamında yapımı Hollandalı gurbetçiler tarafından üstlenilen Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi, İlimizin Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine, Vali Seddar Yavuz, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tolunay Başer, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, parti temsilcileri, kurum amirleri, İHH Hollanda Vakıf Direktörü Hüseyin Gündüz, Adil Paylaşım Derneği Başkanı Murat Kurt, öğretmenler, öğrenciler ve özel gereksinimli vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz ”Hollandalı Gurbetçiler Anadolu Lisesi’nin açılışında bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu eğitim kurumunun, öncelikle evlatlarımıza ve aziz milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Değerli arkadaşlarım, bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Nitekim Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün uygulamalarına baktığımızda, her daim gözyaşı silen, adaletin peşinde koşan, hakkı hukuku her şartta haykıran ve mazlumun yanında yer alan karşılıksız yardım eden bir medeniyetin temsilcisiyiz.
Balkanların ortalarına kadar giden anlayışa ve kurduğumuz vakıf medeniyetlerine bakıldığında, bugün de medeniyetinden güç alan, geçmişinden aldığı ilhamla geleceğe bakan ve dünyanın her bir köşesinde bir mazlumun, bir mağdurun derdini çözmeye çalışan anlayışın ortaya koyulduğu görülecektir. Bugün birçok kuruluş, bir bardak suya muhtaç olan insanların su ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ediyor; açlık, susuzluk ve savaş gibi olağanüstü haller içerisinde bulunan kardeşlerimize yardım ediyor. Biz hepinizin bildiği gibi, milli gelirine göre en fazla hayır ihracatı yapan bir milletiz.
6 Şubat’ta Türkiye gerçekten yüz yılın afetini yaşadı. Sadece binalarımız değil, hayallerimiz, umutlarımız ve anılarımız da zarar gördü. Ama biz güçlü bir milletiz. Tarih boyunca olağanüstü koşullarda hep bir araya gelmeyi başardık. Bütün zorluklara rağmen tekrar diriliş ve kıyama kalktık. Bu özelliğimizle de Allah’a sonsuz bir iman ile yönelmiş ve yaralarımızı hep beraber sarmanın başarısını göstermiş büyük bir millet ve büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz.
İşte bu anlayışla, dünyanın her neresinde olursa olsun, vatandaşlarımız ve kardeşlerimiz, ülkelerine yönlerini çevirmiş ve ülkelerinin vatandaşlarının bu zor döneminde onlara elini uzatmıştır. Ben de ilk deprem gününde Kahramanmaraş’ta görev yapan bir valiniz olarak, orada aziz milletimizin göstermiş olduğu birlik, beraberlik ve dayanışmayı, uluslararası toplumun ülkemize ilgisi ve desteği ile gurbetçi kardeşlerimizin nerede olursa olsun ülkemizin yardımına koşmasını şahsen gördüm.
Bu ülkeye kim yardım etmişse, tüm uluslararası camiaya, aziz milletimize ve tüm kardeşlerimize bir kez daha şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Artık her zaman söylediğimiz bir şey var; Umudumuz var çünkü yapacak gücümüz var. Bir araya geldiğimizde yenemeyeceğimiz bir sorun ya da engel asla yoktur. Nitekim depremin üzerinden geçen 19 aya rağmen binalarımız hızla yükseliyor. Eğitim kurumlarımızı neredeyse Kasım ortası itibarıyla depremde zarar gören tüm okullarımızı yenilemiş olacağız. Bu bile tek başına bizim bu alanda gösterdiğimiz dayanışmayı, çalışmayı ve gayreti ortaya koyuyor.
Evlatlarımıza, şehrimize bu eğitim kurumunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; emeği geçenlere de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Törende, Hollandalı gurbetçilerin destekleriyle tamamlanan okulun, bölgeye eğitim alanında sağlayacağı katkılar vurgulandı. Projenin, Malatya'da deprem sonrası dönemde eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi. Okulun inşasında, özellikle depreme dayanıklılık unsurlarına dikkat edilerek, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamına kavuşması amaçlanmıştır.
1993 yılında bir grup Türk genci tarafından kurulan Hollanda Uluslararası İnsani Yardım Vakfı, şu an itibarıyla 40 yoksul ülkede gıda, eğitim, sağlık, su, sosyal destek, tarım ve hayvancılık projeleri gerçekleştirmektedir. Vakıf, her ay yaklaşık 8 bin düzenli yardım yaparak, 90 bin civarında bağışçı ve 1800 gönüllüye sahiptir. Bağışçıların %70’i Hollanda’daki Türk gurbetçilerden, %30’u ise diğer Müslüman milletlerden oluşmaktadır.
Vakıf temsilcilerine plaket takdim eden Vali Seddar Yavuz, okul öğrencilerine kırtasiye malzemeleri dağıtarak, 30 özel gereksinimli vatandaşımıza akülü araç hediye ettikten sonra tören sona erdi.
Eğitim, 01 Ekim 2024 07:31
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
