ER: Doğanyol da yapılan dönüşümü örnek olarak gösteriyoruz
Siyaset, 22 Eylul 2024 22:40Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Elazığ – Sivrice depreminde büyük bir yıkıma uğrayan Doğanyol’umuzda devletimiz gerekli çalışmaları çok hızlı bir şekilde yaptı. Doğanyol da yapılan çalışmaları örnek olarak gösteriyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Doğanyol İlçe gezisi programına ilk olarak Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay’ı makamında ziyaret ederek başladı. Doğanyol Belediye ziyaretinin akabinde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Er daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Suat Öz ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Kurt’u ziyaret ederek bir süre görüştü.
Doğanşehir Belediye Başkanı Bay, Toplantımızın verimli olmasını temenni ediyorum
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i misafir etmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, muhtarlarla yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımızla ve meclis üyelerimiz ile yapacağımız istişare toplantısında güzel hizmetlerin devamı için gerekli çalışmaların yapılacağı ve mahalle bazlı sorunlarında tespit edilerek kısa sürede çözüm bulacağına inanıyorum. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyor toplantımızın verimli olmasını temenni ediyorum” dedi.
Doğanyol’u örnek gösteriyoruz
2020 yılında Elazığ-Sivrice merkezli depremde Doğanyol İlçesinin çok fazla etkilendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Er yaptığı konuşmada, “2023 yılında bir deprem yaşadık. Doğanyol’umuz ise 2020 yılında yaşanan merkez üssü Elazığ- Sivrice olan depremde fazlasıyla etkilenmişti. Şimdi Doğanyol’umuza baktığımızda gerçekten devletin elinin değdiği belli oluyor. O nedenle Doğanyol’u her zaman örnek gösteriyorum. Malatya merkezde de devletimiz varını yoğunu ortaya koymuş, depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Şu anda da Malatya’mız bir süreçten geçiyor. Nasıl ki Doğanyol’umuz depremden sonra ayağa kalktıysa Malatya’mız da Allah’ın izniyle ayağa kalkacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Yaşanan bazı ekonomik sıkıntılardan dolayı uygulanan bazı tasarruf tedbirleri var ama depremle alakalı hiçbir kısıtlama yok. Devletimiz bütün kaynaklarıyla Malatya’mızın yanındadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Malatya’ya gelişi ile deprem çalışmaları hız kazandı. Malatya’mızın altyapısının yenilenmesi için iki ay içerisinde 4.5 milyara yakın hibe aldık.
Ben her zaman şu ifadeyi kullanıyorum ‘Malatyalı hemşehrilerim bizlere yardımcı olurlarsa biz Malatya’mızı en kısa sürede ayağa kaldırırız’. Çünkü devletimizin ve TOKİ’nin gücünü biliyorum.
Rezerv alanları ile alakalı olarak ihalelerin birçoğu yapıldı. Bundan sonraki süreçte de inşaatlarımızın yükseldiğini göreceksiniz. Şehrimizin merkezinde bitmek üzere olan binalarımız var. Aynı zamanda çarşımızın birçok noktasında da binalarımız yükselmeye başladı. Hep birlikte şehrimizin değişimini göreceğiz, bu hususta hiçbir endişeniz olmasın” dedi.
Kırsaldaki sorunların farkındayız
Kırsaldaki sorunların farkında olduklarını belirten Başkan Er konuşmasının devamında, “Kırsala geldiğimizde ise değerli hemşerilerimin beklentilerinin neler olduğunu biliyorum. Bu beklentileri çözmek adına mesai arkadaşlarımız organize olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Özellikle kırsal kesimlerde yapılaşmada büyük bir artış oldu. Bu artışla birlikte MASKİ Genel Müdürlüğümüzün iş yükü de bir hayli arttı. Altyapı ve üstyapı noktalarındaki sıkıntıların çözümü noktasında programlarımızı, planlamalarımızı yapıyoruz. Sizlerin sabrı bizlerin de aşırı gayreti ile bu işlerin üstesinden geleceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Doğanyol Mahalle Muhtarlarından mahalleleri ile ilgili istek ve talepleri dinledi. Dile getirilen istek ve taleplerin öncelik sırasına alınarak çözümü için ekiplerin hızlı bir şekilde çözme gayret ve çabası içerisinde olacağını belirtti.
Siyasi Parti İlçe Teşkilatlarına ziyaret
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Muhtarlarla gerçekleştirilen istişare toplantısının akabinde AK Parti Doğanyol İlçe Başkanı Suat Öz ve MHP Doğanyol İlçe Başkanı Mehmet Kurt’u ziyaret etti. Başkan Er siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
Siyaset, 22 Eylul 2024 22:40
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
