Malatya Çarşısı Yeniden Yükseliyor
Siyaset, 19 Eylul 2024 07:04Asrın felaketiyle çarşı merkezi tamamen yıkılan Malatya’da, yeni işyerlerinin inşası hızla devam ediyor. Binlerce işyerinin yapıldığı kent merkezinde ilk teslimatlar, 6 Şubat 2025’te, depremin ikinci yıldönümünde başlayacak.
6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Malatya’da, konut ve işyerlerinin yapımı aralıksız sürüyor. Deprem bölgesinde çarşı merkezi tamamen yıkılan tek il olan Malatya, şehir ekonomisinin canlanması için hızla yeniden inşa ediliyor. Bakırcılar Çarşısı ve Akpınar bölgesinde başlatılan projeler hızla ilerlerken, bölgede gözle görülür bir yapılaşma dikkat çekiyor. Yeni işyerlerinin yükselmesiyle birlikte Malatyalıların da umutları yeniden filizlenmeye başladı. Çarşı projesi kapsamında yapımı tamamlanmak üzere olan 10 büyük bloğun teslimatı, felaketin ikinci yıl dönümü olan 6 Şubat 2025’ten itibaren başlayacak. Kalan işyerlerinin ise 2025 yılı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Başkan Taşkın:“Buralar Tamamlandıkça Moraller Yükseliyor”
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, proje alanında yaptığı incelemelerde, çarşıdaki işyerlerinin tamamlanıyor olmasının şehir için büyük bir moral kaynağı olduğunu vurguladı. "İnşaatların tamamlandığını gördükçe vatandaşlarımızın da psikolojisi daha iyiye gidiyor. Önümüzdeki yıl Şubat ayından itibaren işyerlerinin hak sahiplerine teslimine başlayacağız," diyen Taşkın, bazı bloklarda boya işlerinin de başladığını belirtti. "Allah kazasız belasız bir şekilde inşaatlarımızı tamamlamayı nasip etsin. Malatya esnafı bir an önce çarşısına kavuşacak. Buralar tamamlandıkça halkımızın morali daha da yükseliyor, bu da bizim için tarif edilemez bir mutluluk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.
Babacan:"Kent Merkezinde Psikolojik Eşik Aşılacak"
Proje alanını inceleyen bir diğer isim, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya'nın yeniden ayağa kalkma sürecinde önemli bir eşiği aştığını ifade etti. Babacan, “Malatya’da iş yerlerinin ışıkları yandığında, tüm evlerin de ışığı yanacak ve şehir kendine gelecek. Depremin ardından önceliğimiz konut ve iş yerlerinin teslimatıydı. İlk projemizi Akpınar Şehir Merkezi’nde başlattık. İnşallah 10 bloğu 6 Şubat 2025’te teslim edeceğiz. Kalan iş yerlerini ise 2025’in sonunda tamamlayacağız. Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki şehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden şehir Malatya olacak,” dedi.
Cengiz Başer: "Umutlar Yeniden Yeşeriyor"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer de proje alanında yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının hızla ilerlediğini belirtti. Başer, “Çok kısa sürede inşaatlar büyük ilerleme kaydetti. Halkımız, işyerlerinin yükseldiğini gördükçe memnuniyetlerini dile getiriyor. Yapılar yükseldikçe umutlar da artıyor. Herkes teslimatların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor," şeklinde konuştu.
Siyaset, 19 Eylul 2024 07:04
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
