AYLARDIR ARITMA TESİSİ TAM KAPASİTE İLE ÇALIŞMIYORMUŞ...
Haber, 14 Eylul 2024 04:57Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, depremlerde hasar alan ve uzun süredir çalıştırılmayan Malatya İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin tam olarak devreye alındığını açıkladı.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Faruk Yanardağ, ilgili daire başkanları ve şube müdürleri ile Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, Boran Mahalle Muhtarı İbrahim Mazooğlu, Hasırcılar Mahalle Muhtarı Basri Türkeş, Toygar Mahalle Muhtarı Muhittin Doğan katıldı.
Başkan Er: Arıtma Tesisimiz yapılan çalışmalar sonrasında aktif hale getirildi
İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Başkan Er inceleme gezisi sırasında yaptığı konuşmada, “Malatya’nın kronikleşen ve Eski Malatya ziyaretlerimizde en fazla dillendirilen şikâyet, arıtma tesisinin çalışmamasıydı. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar neticesinde arıtma tesisimizi aktif hale getirdik. Arıtma tesisimiz çok büyük bir yatırım. Allah devletimize zeval vermesin. Geçmişte bu tesisin yapımında emeği geçen bütün devlet adamlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.
Gerçekten çok büyük ve kayda değer bir tesis. Seçim döneminde gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerimiz sırasında, gerek muhtarlarımız gerekse de bu bölgedeki vatandaşlarımız, arıtmada sıkıntılar yaşandığını ve atıksuların arıtılmadan deşarj edildiği ifade etmişti. Deprem öncesi tesislerde bir arıza meydana gelmiş, depremde de tesis ciddi anlamda hasar almıştı. MASKİ Genel Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yaparak tesisleri aktif hale getirdik. Bu çalışmalar için yaklaşık 100 milyon liralık bir harcama geçekleştirdik.
Malatyalı hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Elhamdulillah, artık arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışıyor. Tesise giren su ile arıtılan suyun arasındaki fark gözle görülmektedir. Arıtma tesisindeki suyun deşarj edildiği noktadaki son hali, berrak bir şekilde kanala deşarj edilmektedir. Bu alanda ikinci bir arıtma tesisi inşa ederek kanala deşarj edilen bu suyumuzu tekrar arıtarak bu bölgedeki insanımızın sulama suyu olarak kullanımına sunmuş olacağız. Arıtımı yapılan ve kanala deşarj edilen noktadaki tesiste ölçüm yapılmakta. Yapılan bu ölçüm sonuçları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza gönderiliyor. Arıtılan su istenilen şartlarda ise tesisteki maliyetin %50’si karşılanmaktadır. Yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde faaliyete geçen tesisimiz ile çevre ve halk sağlığı açısından ciddi bir sorunu gidermiş olduk.
Bu tesisin yapımında emeği geçen devlet erkânımıza, belediye başkanlarımıza ve aylarca süren yoğun gayretlerle tesisimizi tekrar işler hale getiren MASKİ Genel Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza ve bölge halkına da duyarlılıklarından dolayı hasseten teşekkür ediyorum” dedi.
Haber, 14 Eylul 2024 04:57
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
