Söğütlü Caminin Temeli Ekim Ay'ında Atılacak
Gündem, 10 Eylul 2024 10:59Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Belediye alanına yapılacak Söğütlü Caminin temelinin Ekim ay'ında Bakan tarafından atılacağını açıkladı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Eylül ayı olağan toplantısı ikinci birleşiminde bir araya geldi. Toplantıda, imar konuları ağırlıklı olmak üzere 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Başkan Taşkın: "Tahliye ve Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor"
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ilçede devam eden inşa ve tahliye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Niyazi Mısri bölgesinde devam eden çalışmalar hakkında Başkan Taşkın, “ Dört mahalleyi kapsayan birinci etap çalışmaları sürüyor. Yıkım sona erdiğinde müteahhitler alanları çevreleyip inşaatlara tam anlamıyla başlayacak. Esnaflarımızın tahliye ve yerleşim süreci için Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile sürekli iletişim halindeyiz. Taştepe Mahallesi'nde engelli ve hasta vatandaşların konteyner talepleri vardı. Valilik tarafından konteynerlar ayarlandı. Bu vatandaşlarımızı konteynerlara taşıyacağız. Eşyalarını muhafaza edebilmeleri için de belediye olarak depo hizmeti sağlayacağız." şeklinde konuştu.
Başkan Taşkın “Emekliler Parkı Esnaflarımızı Kanalboyu’na Taşıyacağız”
Başkan Taşkın, Emekliler Parkı bölgesinde ise Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'un talimatları doğrultusunda esnafların tahliye edileceğini ve Ekim ayı başında Malatya ziyareti sırasında Söğütlü Camii’nin temelinin atılacağını duyurdu. Esnafların daha önce planlandığı gibi Kanalboyu girişine yerleştirileceğini ve bu bölgenin trafiğe kapatılacağını belirtti. Başkan Taşkın, Saray bölgesi için de ikinci etap projelerinin gündemde olduğunu açıkladı. Valiliğin arkasından başlayarak Fuzuli'nin sağ tarafını kapsayacak şekilde inşaat çalışmalarının yapılacağını belirten Taşkın, "Oradaki esnaflarımız için de uygun yerler arıyoruz. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.
Battalgazi Belediyesi Meclisi Ekim Ayı oturumunu 1 Ekim Salı saat 14.30’da gerçekleştirecek.
Gündem, 10 Eylul 2024 10:59
Yorumlar (0)

Yavuz: Hastanelerde Halkla İlişkiler Uzmanları Görevlendirilmeli

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı
