CHP KURULUŞUNUN 101. YILINI KUTLUYOR
Siyaset, 09 Eylul 2024 01:55Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı ile İsmet İnönü'nün anıtına çelenk sundu. CHP İl Başkan Vekili Cengiz Özdemir, "Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Vekili Cengiz Özdemir, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin katılımıyla CHP’nin kuruluşunun 101. Yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı ve İsmet İnönü Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Çelenk sunumu sonrası açıklamalarda bulunan CHP Malatya İl Başkan Vekili Cengiz Özdemir "“Bugün 9 Eylül. Halkın Partisi 101 yaşında" diyerek şunları söyledi:
"Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor.
Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.
9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz.
Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız.
1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000’lerde de, tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir.
21. yüzyılın 2.çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1.partisi yapmıştır.
Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız.
101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız.
Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir.
Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz.
Bilinsin isteriz ki; Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır.
Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıoku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.”
CHP'lilerden oluşan kalabalık grup daha sonra İnönü Anıtı’na yürüyerek burada bir çelenk sunumu daha gerçekleştirdiler. İsmet İnönü Anıtı önünde konuşma yapan İl Başkan Vekili Cengiz Özdemir şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Cumhuriyetimizi kuran, Cumhuriyetimiz kadar köklü, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, hemşehrimiz, Lozan Fatihi İsmet Paşa'nın huzurlarına çelenk sunumu gerçekleştirerek bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz.
Biz Cumhuriyet Halk Partililer, devlet adamlığını hemşehrimiz İsmet Paşa'dan ve onun kıymetli eşi Mevhibe Hanımdan öğrendik. Oğulları İzzet henüz iki yaşındayken hayata veda etti. Mevhibe Hanım, bu kara haberi gizledi İsmet Paşa'dan. Zira Milli Mücadele’nin en çetin en zorlu günleriydi. Paşa evladının ölüm haberini çok sonraları savaş bittikten sonra emir subayından almıştı. Evlat acısı yaşamış ama topraklarımızın kurtuluşu için mücadele etmiş İsmet Paşa her sabah doğan güneş ile birlikte Malatyasını, Malatyalı hemşehirlerini selamlıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partililer ona şükranlarımızı sunuyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Partimizin 101. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partililer.”
Siyaset, 09 Eylul 2024 01:55
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
