Yavuz: 'Şehrin Önünü Tıkayanlara Müsaade Etmeyeceğiz'
Haber, 18 Ağustos 2024 23:18Malatya Valisi Seddar Yavuz "Bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında, "Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları Yer Seçimi İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.
Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Yeşilyurt, Hekimhan, Doğanşehir, Arapgir, Arguvan, Kale ve Yazıhan İlçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili muhtarlar katıldı.
AFAD 17 MİLYAR AKTARDI
Toplantıda, Malatya’nın çeşitli ilçelerinde yapılması planlanan toplu konut projeleri ve kırsal kesim konutları için uygun yerlerin belirlenmesi amacıyla istişarelerde bulunuldu.
İlimize dair önemli mesajlar veren Vali Yavuz yaptığı konuşmada, "Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız, herkes elini taşın altına koyacak. Başlattığımız yeni dönemde mazerete yer yok, bu şehri ayağa kaldırmaya geldik. Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak %3 veya %5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
Toplantı sonunda Vali Yavuz, depremden etkilenen ilçelerimizdeki mahallelerimizin yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Muhtarların ortak görüşleri doğrultusunda karar alınarak, mevcut yerleşim yerlerindeki sorunların acilen çözüme kavuşturulup inşaatlara başlanılması talimatinı vererek toplu konut yer secimi konusundaki ihtilafların önemli ölçüde çözümüne katkı sağlandı.
İstişareler sonucunda, belirlenen İlçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi kararı alındı.
Haber, 18 Ağustos 2024 23:18
Yorumlar (0)
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
