Besicilere Ekipman Desteğinde Bulunuldu
Ekonomi, 13 Ağustos 2024 19:02Malatya Valisi Seddar Yavuz, Çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen Süt Sağım Makinesi ve Süt Soğutma Tankı Dağıtım Törenine katıldı.
Törene; Vali Seddar Yavuz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Tarım Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Türkiye Ziraat Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Yunus Kılıç, DAP Bölge Kalkınma İdari Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan ve çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Vali Seddar Yavuz “Bildiğiniz üzere, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem 11 ilimizi ve yaklaşık 15 milyon vatandaşımızı etkiledi. Birçok can kaybı yaşandı, insanlar evlerini ve iş yerlerini kaybetti. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her zaman olduğu gibi vatandaşının yanında oldu ve devletimizin tüm kurumları, Aziz Milletimizin desteğiyle deprem bölgelerine koştu. Artık şikayet etme günü değil, el birliğiyle bu şehri ayağa kaldırma günüdür. Şikayet etmeyi bırakıp, sorunları birlikte çözmeye ve bu şehri yeniden inşa etmeye odaklanmalıyız. Malatyalı kardeşlerime sesleniyorum; depremin üzerinden 16 ay geçti ve artık beklemeye tahammülümüz yok. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Hızlı ve kararlı adımlarla çalışmalara başladık. Şu anda şehrin çeşitli bölgelerinde devam eden projelerimizi hızla tamamlamak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Malatya’da çözülmeyen sorun bırakmayacağız. Hep birlikte çalışarak bu şehri daha da güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Kışla Caddesi ve Saray Mahallesi gibi bölgeleri konuşmak yerine, çözümler üretmeye odaklanmalıyız. Yerlerini boşaltanlara bir yıllık kira yardımı yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde Malatya Valisi olarak, vatandaşımızın hakkını koruyarak bu süreci yöneteceğiz. Hayvancılık ve tarım alanlarında da şehrimizi yeniden güçlendirmek için çalışacağız. Yüzde 39’u sulanabilir tarım arazisi olan bu bölgede, tarım ve hayvancılık için büyük fırsatlar var. Siz üretmeye devam edin, biz de devlet olarak yanınızda olacağız. Hep birlikte Malatya’yı daha güçlü ve refah dolu bir şehir yapma yolunda ilerleyeceğiz. Allah’a emanet olun.” dedi.
Sütün sağlıklı ve hijyenik koşullarda toplanmasına katkı sağlayacak olan "DAP ile Battalgazi'de Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi" projesi kapsamında 125 çiftçimize seyyar süt sağım makinesi ve 10 çiftçimize süt soğutma tankı dağıtımı yapılmıştır. Yaklaşık 2,9 milyon TL bütçeli bu projenin % 30'u çiftçi, %70'i ise DAP İdaresi tarafından karşılanacaktır.
Program, çiftçilere zirai ekipman, fide ve tohum dağıtımının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.
.jpeg)
.jpeg)

Ekonomi, 13 Ağustos 2024 19:02
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
