100.Yıl Kütüphanesi' Törenle Açıldı
Eğitim, 31 Temmuz 2024 06:05Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi Bulgurlu Mahallesi'nde yer alan Teknokent Konteyner Kentte düzenlenen Türk Kızılay 100.Yıl Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.
Törene Vali Yavuz, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Kızılay Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Seddar Yavuz törende yaptığı konuşmada “Bugün Malatya'daki görevimin 11. günü. Dolayısıyla yeni başladım ve yeni bir heyecanla, bu şehri hep beraber ayağa kaldıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümetimizin, bakanlarımızın, kuruluşlarımızın; kısacası her birimizin bu şehre omuz vermesi, destek vermesi ve yeniden şehrin ihyası ve inşası konusunda gece gündüz demeden milletimize layık olmak üzere hep beraber çalışacağız. Şehrin inşaatlarının yaklaşık yüzde seksenini gezdim. Bu hafta içerisinde geri kalan kısmını da gezerek, şehir merkezini yeniden inşa edeceğiz.
Çalışmalarımızı yaparken medeniyet değerlerinden bahsettik. Kızılay’ımız, karşılıksız yardım eden, sadece insanı odak alan, inancı ne olursa olsun her kesime yardım eden ve 100 yılı aşkın süredir ayakta olan bir kuruluştur. Bu nedenle kıymetli genel başkanımızı, gönüllü çalışanları ve bağış yapanları bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Böylesine güzel bir hayır kurumunun ayakta tutulması, elbette hem devletimizin hem de milletimizin yüzünü her daim güldürecektir. Türk Kızılayı, sadece ülke içinde değil, kriz ve buhran içerisindeki İslam dünyasında ve diğer coğrafyalarda da bir lokma ekmek, bir yudum su olmaya devam ediyor. Kocaeli Valisi olduğum dönemde, Türk Kızılay’ının deprem bölgesine olan ilgisini yakinen gören, bütün sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın bölgeye ne kadar destek verdiğini bilen birisi olarak, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan ve bu ülkenin ekonomisine katkı sunan bütün iş insanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Üretmeden, çalışmadan bu ülkeyi kalkındıramayız.
Dünyada akan kan ve gözyaşı Osmanlı’dan bu yana hiç bitmedi ve maalesef ölümle, kanla imtihan edilmeye devam ediyoruz. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, saflarımızı sıklaştırmayı bilmeliyiz. Aksi halde krizlerin ortasında bir ülke olarak huzur adası olarak kalamayız. Eksiklerimizi ve kusurlarımızı elbette tartışacağız ama birlik ve beraberlik içinde birbirimizi sevmeye devam edeceğiz. Depremden etkilenen kardeşlerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle halen tedavisi devam eden ve rehabilitasyon sürecinde olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra, Vali Seddar Yavuz ve beraberindekiler öğrencilere pasta ikramında bulunarak sohbet etti.


Eğitim, 31 Temmuz 2024 06:05
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
