Malatya'da 'Koruyucu Aile Günü' Yürüyüşü
Gündem, 02 Temmuz 2024 17:44Malatya'da “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” düzenlenen bir yürüyüş ile kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 24.06.2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile yürürlüğe giren “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” Vali Ersin Yazıcı’nın katılımı ile bir yürüyüş ile kutlandı.
Düzenlenen etkinliğe; Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, kurum müdürleri, koruyucu aileler ve vatandaşlar katıldı. Koruyucu aileliğin teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması kamuoyunun farkındalığının artırılması amacıyla, Kernek Karagöz Camii yanında yoğun katılımlar ile başlayan kortej yürüyüşü, Millet Bahçesinde son buldu.
Kortej yürüyüşünde konuşan Vali Ersin Yazıcı “Koruyucu Aile Günü münasebetiyle, koruyucu ailenin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla koruyucu ailelerimiz, vatandaşlarımız ve il protokolü ile birlikte kortej yürüyüşüne katılmak üzere kanalboyunda bir araya geldik. Özellikle İlimizdeki 46 koruyucu ailemize ve Koruyucu aile etkinliğimize katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmesi, toplumla daha iyi kaynaşabilmesi için koruyucu ailelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Bundan sonra da koruyucu ailelerimizin sayılarının çoğalmasını bekliyoruz. Toplumun tüm fertlerinin, aynı koşullarda aynı imkanlarla ülkemizdeki hayat yolculuklarına devam etmelerini temenni ediyorum. Devletimiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız olarak, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması için her türlü katkıyı ve desteği sunmaya devam edeceğiz. Koruyucu aile kavramının gelişerek devam edeceğini ümit ediyorum.” dedi.
Kortej yürüyüşünün ardından, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğince hazırlanan konserle birlikte çocuklara yönelik yüz boyama etkinlikleri gerçekleştikten sonra program sona erdi.
Gündem, 02 Temmuz 2024 17:44
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!

TSYD'nin Ağabeyi Kerim Hoşfikirer'i Kaybettik

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı
