Sadıkoğlu: Deprem Bölgesine Mücbir Sebep Hali Devam Etmeli
Ekonomi, 25 Haziran 2024 14:39Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Van depreminde mücbir sebep halinin 5 yıl süreyle uzatıldığını, Malatya ve deprem bölgesinde de mücbir sebep halinin şehir ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun diyerek başarılar dileyen Sadıkoğlu "Malatya Basının önemli kurumlarından biri olan Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun diyerek başarılar diliyoruz. Basın kuruluşları Malatya için değerli ve önemlidir. Malatya'nın yeniden ayağa kalkması içinde hepimize görev düşüyor" dedi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'de Başkan Sadıkoğlu'na teşekkür ederek Malatya'nın sorunlarına gösterdiği yaklaşımdan dolayı tebrik etti.
6 Şubat sonrası Malatya'da yaşanan afetin açtığı yaraların hala sarılamadığını kaydeden Sadıkoğlu, 31 Ağustos’ta sonra erecek mücbir sebep halinin şehir ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: kara düşündürüyor.
BÜYÜK SIKINTI YAŞANACAK
“20 metrekare alanda var olma mücadelesi veren insanlar var. Konteynerlerde yaşam mücadelesi veren insanların kira desteğinin kesilmesi, işyeri ve konutların yapılamayarak sürenin uzatılması, bu süreçte mücbir sebebin bitirilecek olması. Biz vergiler tahsil edilmesin demiyoruz. Ama ne zaman olmalı şehir ayağa kalktığı zaman. Kira desteğini bu insanların konutlarını teslim ettiğimiz zaman keselim. Muhakkak kesmeliyiz. Biz Malatya olarak vergide de destekte de ülkemize katkıda bulunduk. Ama şehrimizin ayağa kalkmadığı konteyner içerisinde hala yaşam mücadelesi veren hem esnaf hem halk kira desteğinin ve mücbir sebebin bitirilmesi sonrası büyük sıkıntı yaşayacak” dedi.
VAN’DA 5 YIL UZATILDI,MALATYA'DA DA UZATIN
Mücbir sebebin bitmesi halinde, şehirde var olma mücadelesi verenlerin tamamının şehri terk etme gayreti içerinde olacağını söyleyen Sadıkoğlu, Van’da 5 yıl uzatılan mücbir sebebin Malatya’da uzatılması gerektiğini belirti. Sadıkoğlu, “Biz deprem bölgelerine özel vergilendirmelerin olmasını, bu bölgelere özel katılar sağlanarak buraların gelişmesi için destekler isterken mevcut desteklerin kesilmesine karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Bütün siyasilere sesleniyorum. Bu şehir hepimizin. Sadece bizim görevimiz değil mücbir sebebi uzatmak. Biz sonuna kadar üyelerimizin yanındayız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama yalnız kaldık. Mücbir sebebin uzatılmasını buradan seçimle oy alarak, mecliste maaş alan memleketini kutsal bir şekilde korumak için yemin edenleri mücbir sebebinin kaldırılmasının karşısında olmasını istiyoruz. Bu şehrin güçlü kılınması için işyerlerinin teslim edilmesi sonrası mücbir sebebin kaldırılması gerekiyor. Van’daki depremde 5 yıl mücbir sebep uzatılırken 5 yıldan sonra taksitlendirmelerle 30 aya kadar vadeler uzatılırken bizim Malatya’da depremin 1.5 yılda etkileri kaldırılmadan, hiçbir yer teslim edilmeden hala insanlar var olma mücadelelerini küçük konteynerlerde verirken mücbir sebebin kalkması için ne oluştu? Bunun bize anlatılması gerekiyor. Biz mücbir sebebin uzatılmasını istiyoruz. Hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem de maliye bakanımıza şehrin halinin anlatılması lazım. Şu anki siyasilerin bunu iyi anlatması lazım. 3 binadan 1’i hasarlı. Siyasetçilerin burada desteği var” ifadelerine yer verdi.
Ekonomi, 25 Haziran 2024 14:39
Yorumlar (0)

Yavuz: Hastanelerde Halkla İlişkiler Uzmanları Görevlendirilmeli

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı
