Darende Somuncu Baba'da Kütüphane ve Müze Temeli Atıldı
Kültür & Sanat, 18 Haziran 2024 19:24Darende Somuncu Baba'da faaliyet gösteren Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yaptırılacak olan Müze ve Kütüphane binasının temeli atıldı.
HAYIR ÇARŞISI DUALARLA AÇILDI
Darende ilçesinin gelişmesinde büyük katkıları olan Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından kurulan hayır çarşısı dualar eşliğinde törenle açıldı. Açılış, Vakıf mütevelli heyeti başkanı Hamid Hamidettin Ateş, Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt ve birçok yerli ve yabancı misafirin katılımı ile gerçekleşti. Hizmet verecek hayır çarşısı 18-19 Haziran 2024 tarihlerinde açık olacak.
HULUSİ EFENDİ MÜZE VE KÜTÜPHANESİNİN TEMELİ ATILDI
Her yıl Darende ilçesinde yüzbinlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Darende ilçesine gelen misafirlerin hemen hemen tamamı Somuncu Babayı ziyaret ediyor. Eksikliği her geçen gün daha çok hissedilen tanıtım müzesi ve kütüphane yapımı için hazırlık yapan Esseyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, 9 Bin m2 üzerine yapılacak kütüphane ve müzeninde temeli davetlilerin katılımıyla atıldı.
Yüzbinlerce kişinin ziyaret edecaği Müze ve Kütüphanenin projesi özel olarak hazırlandı. Yeni yapılacak olan müze ve kütüphane ilçe sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt "Bugün ilçemize sanat ve kültür hayatında çığır açacak, önemli bir adımı hep birlikte attık.9.000 m2 üzerinde hizmet alanına sahip içerisinde bir çok sanatsal çalışmaların faaliyette olacağı, sosyal alanda her türlü ihtiyaca karşılık veren bu tesis ile İlçemizin bugünden itibaren kültür-sanat ve sosyal faaliyetlerde zenginleşeceğine canı gönülden inanıyorum. İlçemizin gelişiminde büyük rol alan Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Yönetimine ve hayır severlere şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum.Hulusi Efendi Müze Kütüphanesi Darendemize hayırlı olsun" dedi.
#darende #malatya #açılış #darendegünlüğü


Kültür & Sanat, 18 Haziran 2024 19:24
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
