Gürkan: Lisanslı Depo Kayısı için bir merkez olacak
Ekonomi, 09 Nisan 2020 00:20Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuru Kayısı ve Lisanslı Depoculuk inşaat çalışmalarını yerinde inceledi, yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kuru Kayısı ve Lisanslı Depoculuk inşaat çalışmalarını yerinde görüp ve yetkililerden bilgi almak için bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “İnşaat çalışmaları standartlara uygun ve kaliteli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde yıl sonu itibariyle çalışmaların tamamlanacağına inanıyorum” dedi. Başkan Gürkan, “Yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alan olan, ülkemizde ve dünyada lisanslı depo ve kayısı anlamında ilk olan standartlara uygun çiftçimize ve kayısı üreticilerimize önemli bir merkez ve depo olacaktır.
Gürkan: Üreticilerimize önemli bir katma değer katacaktır
Bu merkez ile birlikte, bir taraftan Buğday ve Şire Pazarının buraya entegre edilmesi ile birlikte burası kompleksli kayısı ile ilgili bütün işlemlerin yapıldığı bir merkez olacaktır. Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsa Projesinin inşaat çalışması bittikten sonra, Malatyalı çiftçilerimize ve kayısı üreticilerimize ve kayısı tüccarlarımıza önemli bir katma değer temin edecektir.
Buradaki deponun sürdürülebilirlik ve işlevsel anlamda işlevinin devam ettirilebilmesi noktasında ihale şartlarımızın içerisinde en az 2 yıl depo bittikten sonra buranın işletmesi ile ilgili sürdürülebilirliği de modern anlamda depoculuk anlayışının devam etmesi anlamında ilgili firma tarafından sürdürülebilirlik uygulaması burada gerçekleşecektir.
Bu çalışmaların Malatyalı çiftçilerimize, kayısı üreticilerimize ve tüccarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 09 Nisan 2020 00:20
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi
