Keskin Şehrin Trafik Alt Yapısı da Düzenlenmeli
Ekonomi, 05 Mayıs 2024 10:44ESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Büyük bir yıkım yaşayan ve adete çöken Malatya’mızda 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimiz yeniden kurulurken, mutlaka trafik alt yapısı da yoğunluklara göre planlanmalıdır. Apartmanlara ve sitelere daire sayısı kadar otopark zorunluluğu mutlaka getirilmeli. Yeni şehir planında yollar, caddeler ve sokaklar Malatya nüfus ve araç yoğunluğu ile en az 100 yıllık bir planlama göz önüne alınarak yeniden düzenlenmeli” dedi.
Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan MESOB Başkanı Şevket Keskin Karayolları Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Şevket Keskin, “Günümüzde sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen sorunlarından birisi, trafik ve trafiğe bağlı olarak yaşanan olumsuzluklardır. Can ve mal kaybı başta olmak üzere birçok maddi ve manevi zarara neden olan trafik kazalarının önlenmesi için çalışmalar yapılmasına rağmen sorun her geçen gün artıyor. Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Eğer trafik sorunu; trafik cezaları arttırılarak, radar uygulamalarına ağırlık verilerek çözülseydi, şimdi böyle bir sorunun olmaması gerekirdi. Trafik sorununun en önemli çözüm yollarından birisi bireylerin trafik güvenliği bilincinin geliştirilmesidir. Trafik bilinci geliştirilmeden, bizim 3S olarak ifade ettiğimiz Sevgi, Saygı ve Sabır hem sürücü de, hem yayada olmadığı sürece, kişilere trafikte güvenli davranış becerileri kazandırılmadığı sürece sorun çözülemez. Trafik güvenliği bilinci ana okulundan itibaren hayat boyu verilmesi ve öğretilmesi gereken bir konudur. Şu anda dünyanın en ileri teknolojisi ile yapılan araçlara rağmen, en ileri teknolojileri ile yapılan yol ve alt yapılarına rağmen kazalar önlenemiyorsa, buradaki en büyük eksiklik eğitimdir. Sürücü eğitimlerine yönelik kontrol ve denetimler bir kez daha gözden geçirilmeli.” dedi.
Şehir içi ulaşımında trafik için önemli bir sorun olduğunu belirten Başkan Şevket Keskin şunları söyledi, “Trafikte bir diğer önemli konu ve sorun ise şehir içi ulaşımlardır. Plansız imar düzenlemeleri ve yoğunluklara göre oluşturulmayan altyapı eksiklikleri ve zorunlu tutulmayan otoparklardan dolayı sadece Malatya’da değil, Türkiye’nin her yerinde aynı sorun ve sıkıntı yaşanıyor. Belediyeler, bir apartmana 20-30 dairelik inşaatına izin verirken, o apartman için maalesef 20-30 araçlık bir otoparkı zorunlu tutmuyor. Malatya’da yolların ve kaldırımların otopark olmadığını önce belediyeler öğrenmeli. Büyük bir yıkım yaşayan ve adete çöken Malatya’mızda 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimiz yeniden kurulurken, mutlaka trafik alt yapısı da yoğunluklara göre planlanmalıdır. Apartmanlara ve sitelere daire sayısı kadar otopark zorunluluğu mutlaka getirilmeli. Yeni şehir planında yollar, caddeler ve sokaklar Malatya nüfus ve araç yoğunluğu ile en az 100 yıllık bir planlama göz önüne alınarak yeniden düzenlenmeli. Malatya’da otoparkı olmayan marketlere asla ruhsat verilmemeli. Yeni dönemi fırsata çevirerek, Malatya’nın en önemli sorunlarından birisi olan trafik sorununu da çözmeliyiz.”
Ekonomi, 05 Mayıs 2024 10:44
Yorumlar (0)
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
TÜRK DÜNYASI 1. SU ÇALIŞTAYI AFYON'DA YAPILDI
Yeşilyurtspor, Osmaniye'den Puansız Dönüyor: 2-0
Battalgazi, Kahta'dan 3 Puanla Dönüyor: 2-1
Engüzekliler Abdal Musa Lokmasında Bir Araya Geldi
Yalova Malatyalılar Derneği Şehitler İçin Mevlüt Okuttu
Milli Voleybolcu Wargas Malatya’da Ehliyet Sınavına Girdi
Yeni Malatyaspor Ligden Çekiliyor
Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesine Destek İstedi
Yeni Malatyaspor, Adana'da Sahaya Çıkmadı
Depremin Ardından Göç Edenler mi Daha Mutlu, Kalanlar mı?
Malatya Esenlik Helal Gıda Fuarına Katıldı
Büyükşehir Zabıtası Gıda Denetimine Çıktı
