Başkan Er Başkanlık Koltuğunu Aksarı’ya Devretti
Eğitim, 24 Nisan 2024 15:25Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda önemli makamları devralan çocuklar bu yıl da geleneklerini sürdürerek, makamları 1 günlüğüne devraldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Belediye Başkanlığı makamını, Nihat Tecdelioğlu İlkokulu son sınıf öğrencisi Ahsen Neva Aksarı’ya teslim etti. Koltuk teslim törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Avşar, Nihat Tecdelioğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Tosun, Öğretmen Asuman Aladağ katıldı.
Bütün Dünya Çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Aksarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile bir süre sohbet etti.
Devir teslim töreninden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür eden çiçeği burnunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahsen Neva Aksarı yaptığı konuşmada, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımızın güvenli ve mutlu bir şekilde yaşamasını temin etmek görevimiz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrasında şehrimiz büyük yaralar aldı. En önemli görevlerimizden biri bu yaraların bir an önce kapatılmasıdır. Bu konu ile alakalı olarak yeni yapılacak binalar ile hasarlı binaların bizzat takipçisi olacağım. Deprem sürecinde en fazla etkilenen çocuklarımız için iyi vakit geçirebilecekleri parklar yapılacak. Doğayı seven çevreci bir belediye başkanıyım. Güzel Malatya’mızın daha güzel ve temiz olmasını sağlamak için gerekli çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte yapacağız.
Okullar çocuklar için sadece bilgi yuvası değil onları geleceğe hazırlayan güvenli yerler olmalıdır. Malatya’daki trafik sorununun çözümü noktasında da çalışmalar yapılması, gerekli adımların atılması için çalışmalar bir an önce başlatılacaktır” dedi.
Başkan Aksarı konuşmasının sonunda Park Bahçeler Dairesi Başkanlığını arayarak parkların daha güvenli bir şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
Başkanlık koltuğunu Aksarı’ya devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek yaptığı konuşmada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ülke olarak büyük bir coşku ile kutlamaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını Ahsen Neva Aksarı’ya devrettik. Konuşmaları bizleri çok memnun etti. Depremden çıkmış bir şehir olarak bir yandan yaralarımızı sararken bir yandan da insanımızın, çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yapacağız. Yaşanabilir bir şehir oluştururken çocukların güvenli bir şekilde parklarda oyun alanlarında koşup oynamaları noktasında da Park Bahçeler Dairesi Başkanlığımız ile gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Başkan Aksarı Park Bahçeler Daire Başkanlığımıza konu ile ilgili olarak gerekli talimatları verdi. Bu talimatlar bizlere de yol göstermektedir. Bu güzel konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum.
Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için yapacağımız bütün çalışmaları onların geleceklerinin daha güzel olması için inşa edeceğiz. Şehrimizde çocuklarımızın kaliteli bir yaşam sürmeleri bizim için önem arz ediyor. Yaşam alanları olsun, eğitim alanları olsun kaliteli bir ortamın olması gerektiğine inanıyoruz. Kaliteli ortamın sağlanması için, vatandaşlarımızın refahı ve mutluğu için Başkanımız Aksarı’nın ifade ettiği çalışmalarımıza yön vereceğiz. Geleceğin Cumhurbaşkanları, Meclis Başkanları ve Belediye Başkanları bugünün çocukları olacak inşallah” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ahsen Neva Aksarı, çiçek takdim ederken, Başkan Er ise öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim programı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ahsen Neva Aksarı ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağı Merkez Kapalı Spor Salonu’ndaki kutlama etkenliklerine katıldı.
Eğitim, 24 Nisan 2024 15:25
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
