Ağbaba: ‘Malatya’yı yaşanabilir bir şehir yapacağız’
Siyaset, 25 Mart 2024 07:08CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, öncelikli hedeflerinin Malatya’yı hızlı bir şekilde inşa edip, ayağa kaldırmak olduğunu ifade ederek, “Malatya’yı herkes için yaşanabilir, geleceğe umutla baktığı ve mutlu olduğu bir şehir yapacağız” dedi.
Ağbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nı ziyaret etti.
“MALATYA İÇİN FEDAKÂRLIK YAPTI”
Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, ziyarette yaptığı konuşmada, 12 yıldır milletvekili olarak Malatya’ya hizmet eden Veli Ağbaba’nın büyük bir fedakârlık ortaya koyarak, büyükşehir için belediye başkan adayı olduğunu söyledi. Meşeli, “Veli Ağbaba, görülen lüzum üzerine Malatya’mızda belediye başkanlığına aday olarak, büyük bir fedakârlık göstermiştir. Demokrasimize ayrı bir anlam ve güzellik vermek üzere bu yola çıktı. Fedakârlık gösteren ve demokrasimize ayrı bir güzellik katan Veli Ağbaba’ya saygı duyuyorum” diye konuştu.
“MALATYALILARIN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALMADIK”
CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba ise 12 yıldır Malatya Milletvekili olarak görev yaptığını anımsatarak “Malatyalıların bize bir çağrısı oldu. Malatyalılar bu dönem “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Veli Ağbaba’yı görmek istiyoruz” dediler. Bizde bu çağrıya kayıtsız kalmadık ve göreve geldik. Ben şehrimizin iyi ve kötü gününü biliyorum” dedi.
“BİNALARI CİDDİ BİR ŞEKİLDE KONTROL EDİP, GÜVENLİ BİR KENT OLUŞTURACAĞIZ”
Ağbaba, Malatya’nın iki büyük deprem yaşadığını kaydederek, şunları söyledi:
“24 Ocak 2020 Elazığ depremi Malatya için bir uyarıydı. Bu uyarı görmezden gelindi. O gün tedbir alınsaydı bu yıkım ve ölüm olmazdı. O dönemde birçok ağır hasardan orta hasara döndürülen bina yıkıldı ve insanlarımız hayatlarını kaybetti. O dönem kenti yönetenler gerekli tedbirleri alsaydı, bugün Malatya ayakta olurdu. Biz aldığımız görevin ve sorumluluğun farkındayız. Güvenli kentler oluşturmak mümkün. Keşke gerekli tedbirler 2020 depreminden sonra alınabilseydi. Şehir merkezi kontol edilse bu kadar bina yıkılmazdı. Hakimbey Apartmanı ve birçok noktadaki binalar ağır hasardan hafif hasara çevrilmeseydi insanlarımız bugün hayattaydı. O nedenle belediyelerin önemi büyük. Bu kapsamda da belediyelerin ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Belediyeler önümüzdeki dönemde insanlarımızın kaygılarını giderebilecek çalışmalar yapmalıdır. Benim en büyük hedefim Malatyalıların bu kaygılarını gidermek. Bunun yakını ya da zengindir diye kimsenin binasını ağır hasardan hafif hasara çevirmeyeceğiz. Ciddi bir kontrol yapacağız.”
“MALATYALILAR GELECEĞE UMUTLA BAKACAK”
“Ciddi bir belediyecilik yapacağız” diyen Ağbaba, “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Malatya’da en önemli şey insanımızın yaşamıdır. Bu nedenle güvenli bir kent oluşturmak için çalışacağız. Bu süreçte kimse cezalandırılmadı, fakir fukara çile çekti. Bina yapmış, imar vermiş ama bu binalar yıkılmış, olan fakir fukaraya oldu. Fakir fukara evsiz kaldı, iş yerlerinden oldu. Dolayısıyla bunun sorumlularının da cezalandırılması gerekiyor. Biz güvenli evler ve iş yerleri inşa edeceğiz. Şehir eskisinden daha gelişen bir kent olacak, Malatyalılar geleceğe umutla bakacak” ifadelerini kullandı.
“İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN MALATYA KART PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Birinci önceliklerinin şehrin inşa edilmesi ve ayağa kalkması olduğunu dile getiren Ağbaba, Malatya’yı yeniden ayağa kaldıracaklarını, bu kapsamda da ciddi projelerinin olduğunu kaydetti.
Ağbaba, Malatya’da dar gelirli insanlar için sosyal yardımları üç katına çıkaracaklarını ifade ederek, “Genel Başkanımız Özgür Özel her gün “Emekli emekli emekli” diyor. 10 bin lira maaşla Malatya’da yaşamak mümkün değil. En düşük kira 8-10 bin TL. Emeklinin durumu hiç olmadığı kadar kötü. Emeklilere destek vereceğiz. İhtiyaç sahibi herkesin cebine Malatya Kart koyacağız ve insanlar geçimlerini rahat bir şekilde sağlayacak. Doğumdan ölüme kadar belediye, Malatyalıların yanında olacak. Gençlik ve kadın merkezlerini hızlı bir şekilde yapacağız. Kadınlarımızın çalışıp, ürettiği bir şehir olacak. Bu kapsamda çok önemli projelerimiz var. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vereceğiz, maddi destekte bulunacağız” dedi.
“İNANÇ MERKEZLERİNİN TEMİZLİĞİ VE BAKIMLARINI YAPARAK İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ”
İnanç merkezlerinin temizliği başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydeden Ağbaba, şunları söyledi:
“Birçok yerde inanç merkezlerinin temizliği ve bakımını belediyeler yapıyor. Cami ve cemevlerinin bakımlarını belediyeler yapıyor. Malatya’da ne kadar cami varsa temizliğini ve bakımını yapıp, ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Cemevlerinin temizliğini biz yapıp, ihtiyaçlarını karşılayacağız. Okullarımızın bakımlarını, onarımlarını ve temizliğini yine biz yapacağız. Hem şehri inşa edeceğiz hem sosyal belediyeciliği uygulayacağız. İhtiyaç sahibi herkesin bakımını üstleneceğiz. Malatya’yı herkes için yaşanabilir, geleceğe umutla baktığı ve mutlu olduğu bir şehir yapacağız. Şehrin ekonomisi ve sosyal yaşamına katkı verebilmek için çalışmalarımız olacak. Belediyenin cebinden bir kuruş çıkmadan festival ve fuarlar yapacağız, Malatya’da da esnafımız bu işten ekmek yiyecek.”
Siyaset, 25 Mart 2024 07:08
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
