Taşkın: Yaparsa Cumhur İttifakı yapar
Siyaset, 25 Mart 2024 06:04AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, muhalefetin deprem üzerinden dezenformasyon merkezli bir siyaset yaparak algı oluşturma gayreti içerisinde olduğunu ifade ederek, vatandaşların buna prim vermeyeceklerine inandıklarını söyledi.
AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Malet Konteyner Kent ile Orduzu Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.
İlk olarak Malet Konteyner Kenti ziyaret eden Başkan adayı Taşkın, burada yaşayan depremzede ailelerle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Çocuklarla da yakından ilgilenen Taşkın’a vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
Sonrasında AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Orduzu Köşebaşı Mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan Taşkın, burada seçimlerin önemine de vurgu yaparak yerel seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını söyledi. Merkezi hükümetin desteğini almayan bir yerel yönetimin yıkılan Malatya’yı ayağa kaldırma şansının bulunmadığını ifade eden Taşkın, depremin yıktığı Malatya’nın devlet ve millet ile uyum içerisinde çalışacak bir belediye ile ayağa kalkabileceğini dile getirdi.
Seçimlere bir haftadan daha az bir zamanın kaldığını ifade eden Taşkın, “Orduzu Mahallemiz en son seçimlerde yüzde 91 ile Cumhur İttifakının yanında durdu. Ben inanıyorum ki bu seçimde de aynı destek ile Orduzulu hemşerilerim Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakının yanında yer alacaktır” dedi.
6 Şubat depreminde evlerin, işyerlerinin yıkılması ile insanların hayallerinin de enkaz altında kaldığını ifade eden Bayram Taşkın, “Ama yarınlara dair umutlarınızı sakın yitirmeyin. Birliğimizi, beraberliğimizi kaybetmeden bu ağır yükün altından kalkacağız. Şuanda Malatya’da binlerce konut ve işyeri yapılıyor. Ama muhalefet yine bu konuda da fitne tohumu ekiyor. Hükümetimiz deprem bölgesinde 14 aydır hummalı bir çalışma içinde. Malatya’da kalıcı 26 binin üzerinde konut inşaatı devam ediyor. 7 bini tamamlandı kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Gelincik Tepe’de, İkizce’de, Çamurlu’da müthiş bir şantiye devam ediyor.” diye konuştu.
Malatya’nın çarşısının da hızla ayağa kalkması için çalışmaların hızla sürdüğünü ve yılbaşından sonra peyderpey esnafların yeri işyerlerine taşınacağını ifade eden Taşkın, özellikle Battalgazi’de deprem sonrası başka illere göç eden 40 bin vatandaşın da Malatya’nın yeniden ayağa kalkması ile geri döneceklerini söyledi.
Böylesine büyük bir afetin üstesinden ancak güçlü devletlerin geleceğini belirten Taşkın, “Hükümetimiz ile belediyelerimizin uyumu ile Malatya bu enkazın altından çıkacak. O yüzden bu seçimler sıradan bir yerel seçim değil. İnşallah 31 Mart günü bu milletin feraseti muhalefetin bu ucuz siyasetini de yerle yeksan edecektir” diye konuştu.

Siyaset, 25 Mart 2024 06:04
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
