ALİ HELVACI’YA ŞAHNAHAN’DA TÜRKÜLÜ KARŞILAMA
Siyaset, 19 Mart 2024 14:052024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi saha çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı Şahnahan Mahallesinde yoğun ilgi ile karşılandı. İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız ve İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Mücahit Karatepe ile belediye meclis üyesi adaylarının da eşlik ettiği mahalle gezisinde Ali Helvacı için bestelenen türküler büyük beğeni topladı.
Eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı deprem sonrası yeniden dönüşüm projelerini dile getirdiği açıklamalarında sistemli değişimin liyakat ile mümkün olduğuna vurgu yaparak “Artık partiler önceden adamını arıyordu şimdi liyakat arıyor. Bak AK Parti liyakati bıraktı. Biat edecek adam arıyor. Hayatta biat etmedim. Allah’tan başka kimseye de biat etmem. İl başkanımda kardeşimdir canımdır. Yani dese ki belediye başkanı olduğumda bunu yapacaksın başkanım dese, bakarım hakkaniyet ölçüsüne uyuyorsa, yasaya uyuyorsa yaparım. Yoksa derim başkanım kusura bakma. Hz. Ömer adaletini uygularım sende buna uyacaksın derim. Böyle olmaz ise biz ayağa kalkamayız. Adaletli yönetemezsek insanların birbirine güveni olmaz” dedi.
“O YİĞİT GELDİ… İŞTE HELVACI KARŞINIZDA”
Ali Helvacı sözlerinin devamında vatandaşlarla esnaflar arasında biriken borçların ödenebilmesi için yürürlüğe koyacağı borç ödeme kampanyasına da değinerek “Hepsini ben belediyenin koordinasyonunda belirleyeceğim, hesap edeceğim, İstanbul’da Ankara’da Türkiye’nin her yerinde internet sayfasında yayınlayacağım. Herkesin borcunu bitireceğim. Bu böyle olur. Belediye borç ödemez ama belediyenin sorumluluğu var, organizasyonu var, güvencesi var daha bundan güzel bir şey olur mu? Bunu yapacak yiğit yoktu, o yiğit geldi. Kim o yiğit? Helvacı. Diyorlar ya un var, yağ var, şeker var helvayı yapmaya işte Helvacı karşınızda.” dedi.
YILDIZ “BUNLARDA ALLAH KORKUSU YOK”
İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı’nın ardından söz alan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız ise deprem sonrası yürütülen imar çalışmalarına ve revize alan ilanlarında yaşanılan usulsüzlüklerden bahsederek “Bunlarda Allah korkusu yok. Rezerv alan diye bir şey yapmışalar, kendi taraftarlarının arsalarının olduğu yerleri bırakmışlar öbür tarafları dönderiyorlar. Orayı rezerv alan yapıyorlar. Bunlar 22 yıl yediler bıkmadılar. İnanın bunlara bir yirmi iki yıl verin yine doymaz bunlar.” Dedi.
YILDIZ “MALATYA’NIN BU HALE GELMESİNİN BİR SEBEBİDE VELİ AĞBABA’DIR”
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, sözlerinin devamında CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba için yürütülen algı operasyonlarına da değinerek “Sosyal medyada AK Parti’ye kızıp, yok ben kime oy verecem, Veli Ağbaba’ya oy verecem. Veli Ağbaba beş dönemdir vekil. Malatya’nın bu halde olmasının, bu hale gelmesinin bir sebebi de Veli Ağbaba. Veli Ağbaba’yı gördünüz mü arkadaşlar bir gün AK Parti il binasının önüne çıkıp, önüne gidip sen yanlış yapıyorsun dediğini duydunuz mu? Yok diyemez çünkü işine geliyor.” Dedi.
Vatandaşların sorunlarını dile getirmelerinin ardından, İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı’nın seçim çalışmalarına katılan Servet Kutan ise Helvacı ve deprem sonrası Malatya için bestelediği türküleri seslendirdi.

Siyaset, 19 Mart 2024 14:05
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
