Ağbaba: Kiracı ve dar gelirliler için 10 bin konut yapacağız
Siyaset, 19 Mart 2024 02:53CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’da beş yıl içerisinde kiracı ve dar gelirliler için 10 bin sosyal konut yapacaklarını söyledi.

Ağbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Esnaf ziyareti sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, “Hiç kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak belediye başkanlığı yapacağız” dedi.
“MALATYALILARA HİZMET ETMEYE GELİYORUM”
“Malatya’da sorun ve dert çok” diyen Ağbaba, “Ben partideki görevimi bırakarak belediye başkanı olmaya yani Malatyalılara hizmet etmeye geliyorum. Bunu parken de; ülkücülerin, milliyetçilerin, muhafazakârların, sosyal demokratların, Türklerin, Kürtlerin, solcuların, sağcıların belediye başkanı olacağım. Bu mesele parti meselesi değil memleket meselesidir. Hizmet ederken de bunları göz önünde bulunduracağız” ifadelerini kullandı.
“KİRACI VE DAR GELİRLİLER İÇİN SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ”
Ağbaba, Malatya şehir merkezinin depremde yerle bir olduğunu, ilçelerin büyük yıkım yaşadığını belirterek, “Şehir merkezini ve ilçeleri kısa sürede imar edeceğiz. Yerinde dönüşüm yapacağız. Kiracılar ve dar gelirliler için sosyal konut yapacağız. Beş yılda 10 bin konutu kiracılarımıza kazandıracağız, kira öder gibi ev sahibi olacaklar” dedi.
“HERKESİ TEMSİL EDEN BİR YAPIYI KURACAĞIZ”
Belediye olarak tarım ve hayvancılığı destekleyecek projeleri hayata geçireceklerini kaydeden Ağbaba, Tarım Daire Başkanlığını kurarak çiftçi ve hayvan üreticilerine destek vereceklerini söyledi.
Ağbaba, Malatya’da herkesi temsil eden bir yapıyı hayata geçireceklerini anlatarak, “Biz lafla “Herkesi kucaklayacağız” demiyoruz. Göreve geldiğimizde herkesin kendisini hissedebileceği, herkesi temsil eden bir yapıyı kuracağız. Hep beraber bu memleketi ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
Malatya’nın em büyük milliyetçisi olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları söyledi:
“Bu şehrin her bireyini seviyorum. Bu şehirde yetişmiş her değeri seviyorum ve sahip çıkıyorum. Bu şehirde yetişmiş sanatçıya, siyasetçiye sağcı, solcu diye bakmam. Malatyalıyı sevdik, sonuna kadarda seveceğiz.”
“Bu mesele bir parti meselesi değil memleket meselesi” diyen Ağbaba, “Bu seçimlerde cumhurbaşkanı, bakan ya da milletvekili seçmiyorsunuz. Belediye başkanı seçeceksiniz. Dileklilerin yüksek oyuna talibiz” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 19 Mart 2024 02:53
Yorumlar (0)

Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş Bir Yılı Değerlendirdi

Levent Vadisinde Cam Köprü ve Ziplin Kapatıldı

Malatya'da 'Sigara Bırakma Polikliniği' Açıldı

Sadıkoğlu: Hasar Tespitlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz

BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

BAŞKAN ER ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!

Malatya'da Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt'lüleri Dinledi

Şahin: Akçadağ'da Kapalı Sistem Sulamaya Geçilmelidir

Erdemir'in Peletleme Tesisi Neden Açılmadı?

Malatya Valisi Yavuz İnşaatları Denetledi

Arapgirli Mucit Hüseyin Cahit Fırat vefat etti

Yeşilyurtspor 150 Milyonluk Bütçe ile Şampiyonluk Hedefliyor

Yeşilyurtspor Orduzu'daki Tesislere mi Taşınacak?

Malatya Yeşilyurtspor Yönetimini Yeniledi

Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'da Toplandı

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Yeşilyurt'ta Kırsal Mahallelerin Yollarına Ağırlık Verilecek

Yağışlardan Çöken Evdeki 3 Kişi Yaralandı

AĞBABA; MALATYA'DA YEREL YÖNETİMLER ÇAKILDI

Ölmeztoprak: Sulama da Sorun Yaşamak İstemiyoruz

Fidanel: Yerinde Dönüşüm Süresi Uzatılsın

Sadıkoğlu: Mücbir sebep süre uzatımı yetersiz

Büyükşehir Glütensiz Kafe Projesi’ni hayata geçiriyor

Malatya'ya Bir Buğday Pazarı Daha Yapılıyor

AK Parti 10. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sundu

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi Verildi

Geçit: Yeşilyurt'un Ulaşım Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

Taşkın: Dinlemeye değil, Çözmeye Geldik

Yeşilyurt Kaymakamı Baytak Şube Müdürü Olarak Atandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

ARAPGİR MYO'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Valilik Uyardı: Ön Borçlandırma İşlemleri Ücretsizdir!

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Malatya'da Kutlandı

Tecde Mahallesinin Sokakları Asfaltlanıyor

Başkan İsmet Bayram TESKOMB yönetiminde

Doğa Harikası: Çır Şelalesi
