Sadıkoğlu: Malatya’nın sorunlarına hassasiyetle eğilin
Ekonomi, 18 Mart 2024 12:54Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya’ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla “İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşması” düzenlendi. Toplantıda söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirdi.
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen belirsizliklerin devam ettiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, İş dünyası olarak Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’da talebi not alarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileteceğini söyledi.
“MÜCBİR SEBEP SÜRESİ UZATILMALI”
Malatya’daki firmaların mücbir sebep süresinin sona ermesiyle ortaya çıkacak vergi yükünün altından kalkacak durumda olmadığını vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Depremden büyük yara alan üyelerimiz hala toparlanamadı. Üyelerimizin yoğun bir şekilde sürenin uzatılması konusunda talebi var. Mücbir sebep süresinin sona ermesiyle ortaya çıkacak vergi yükünün altından kalkılması çok zor. Malatya’da hiçbir esnaf, ticari varlığını 6 Şubat öncesine getiremedi. İşyerleri tamamlanmadan ve esnafımıza teslim edilmeden mücbir sebep halinin kaldırılması sorunları azaltmaz aksine artırır. Bu nedenle mücbir sebep süresinin en az 1 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
“YERİNDE DÖNÜŞÜM DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL”
Başkan Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm hibe ve kredi miktarlarının yetersiz olduğunu belirtip, enflasyon karşısında eriyen destek rakamının artırılmasını talep etti.
“KGF KREDİLERİNDE FAİZLER SABİT OLMALI”
Şirketlerin kullandığı KGF kredisi faizlerinin sabit olması talebini de dile getiren Başkan Sadıkoğlu, “Ticaret normal hayata henüz dönemedi. Biz normalleşme için yoğun çaba harcıyoruz. Bazı noktaların gözden geçirilmesi normalleşmeyi hızlandırır. Örneğin deprem kredisi adı altında verilen KGF kredilerinin bileşik faizli olması bizlere ekstra yük çıkardı. Yüzde 10-11’lerdeki faizler yüzde 50’lere çıktı. Deprem bölgelerinde bu tür kredilerde faizlerin sabit olması taksitlerin ödenebilir olması çok önemli” şeklinde konuştu.
KAPSAMLI DOSYA SUNDU
Öte yandan, Başkan Sadıkoğlu toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, Malatya TSO üyelerinin deprem sonrası oluşan sorunları ve çözüm önerilerinin yer aldığı kapsamlı bir dosya sundu. Dosyadaki sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya’ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.
Ekonomi, 18 Mart 2024 12:54
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
