GEZER, 100 GÜNLÜK ACİL EYLEM PLANINI AÇIKLADI
Siyaset, 15 Mart 2024 04:25Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, göreve gelir gelmez hazırladıkları 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı.

Seçim sürecinde gittiği her yerde ilgiyle karşılanan ve halkın desteğini yanına alan Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 31 Mart akşamı yetki alır almaz hazırladıkları 100 günlük eylem planını açıkladı.
31 Mart'ta yetki alır almaz göreve gelişlerinin ilk haftasında etkin bir kamuoyu bilgilendirme sistemi kuracaklarını ifade eden Gezer, “Şehrimizde devam eden orta hasarlı binaların durumu, rezerv alanları, yerinde dönüşüm projeleri ve yeni kent planı gibi bütün sorulara cevap oluşturacağız. Daha ilk haftalardan itibaren bu konularla ilgili zihninizde tek bir sorunun kalmaması için bir seferberlik başlatacağız” dedi.
Yerinde dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak orta hasarlı binalarla ilgili kargaşaya son vereceklerini söyleyen Gezer, “Rezerv alanlarla ilgili ortada dolaşan şaibeyi sonuna kadar takip edecek şeffaf hale getirecek ve kamuoyuna açıklayacağız. Yeni kent planının ortaya çıkmasını ve kamuoyuyla tartışılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Yine göreve gelir gelmez şehirdeki sokakları aydınlatmaları sorununu çözerek özellikle kadın ve çocukların akşam saatlerinde güvenle sokaklarda yürüyebilmesini temin edeceklerini ifade eden Gezer, “Şehrimizi bir an önce enkaz görüntülerinden kurtaracağız. İnternet erişimindeki sorunlara son vereceğiz. Toplu ulaşımdaki aksamaları giderecek sefer sayılarını arttıracağız. Kaldırımları hızlıca tamir ederek şehrimizde yürüme konforu sağlayacağız. İş makinelerinin tahrip ettiği yolları onaracak ya da yenileyeceğiz. İnsanımızın moral ve motivasyonunu yükselsin diye başta konteynerler olmak üzere her hafta sonu şehrimizin birçok yerinde sosyal ve kültürel etkinlikler organize edecek eğlence programları düzenleyeceğiz” dedi.
100 günlük acil eylem planları kapsamında göreve gelir gelmez Malatya’da stratejik kent yönetimine geçeceklerini de dile getiren Gezer, “Şehrimizin kentsel vizyonunu gelişim akışlarını ve stratejik hedeflerini netleştirecek ve Türkiye'de bir ilk olmak üzere bütün ilçelerimiz ve mahallelerimiz için stratejik planlar hazırlayacağız. Bunların hemen ardından ise asıl odaklanmamız gereken konu ise sosyal konut, arsa ve kentsel dönüşüm seferberliği. Diğer taraftan ise işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı ile mücadele amaçlı yatırım üretim ve istihdam seferberliği başlatacağız. İşsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı ile mücadeleyi sadece Ankara'dan beklemeyeceğiz. Bunlara yönelik kapsamlı projelerimiz olacak. Bütün bunlarla birlikte daha ilk haftadan itibaren şehrimizin çehresi değişmeye başlayacak, insanımızın moral ve motivasyonu yükseltecek ve geleceğe daha umutla bakar hale gelecekler. Sözümüz söz” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 15 Mart 2024 04:25
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
