FIRAT EDAŞTAN KIYASEN FATURA DÜZENLEMESİ
Gündem, 06 Nisan 2020 03:39Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak önceliğimiz hem sektör çalışanlarımızın hem de tüketicilerimizin sağlığının korunmasıdır.
Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak önceliğimiz hem sektör çalışanlarımızın hem de tüketicilerimizin sağlığının korunmasıdır.
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan “Kıyasen Fatura Düzenlemesine” ilişkin tüketicilerimizi bilgilendirmek isteriz.
02.04.2020 tarihli EPDK Kurul Kararı gereği 30.06.2020 tarihine kadar COVID-19 salgını nedeni ile karantina bölgesi ilan edilen yerler için uygulamaya alınan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” çerçevesinde, okuması yapılamayan tüketiciler için okuma yapıldığı tarihte düzeltme/mahsuplaşma işlemi yapılmak üzere geçmiş dönem tüketimleri dikkate alınarak fatura oluşturulacaktır.
Faturalandırma, mevsimsellik de dikkate alınarak; tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden yapılacaktır. Tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırılacaktır.
Kıyasen fatura düzenlemesi kapsamında sadece sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan ve karantinaya alınan yerleşim yerlerinde önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınacak olup karantina veya sosyal mesafe kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edilecektir.
Saha çalışmalarımızda azami düzeyde izolasyonu sağlamak için alınan tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile faaliyetlerini geçici süreyle durduran ticarethanelere kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini belirtmek isteriz.
Tüketimin olmadığı meskenlerde kıyasen bir fatura çıkartılmayacak olup, tüketimi olmayan ve kapalı olan yerlere fatura düzenlenmeyecektir.
Mahsuplaşma işlemi sonucunda tüketicinin alacağı oluşması halinde bir defada geri ödemesi gerçekleştirilecektir. Tüketiciye borç oluşması halinde ise sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacaktır.
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak; bazı yerleşim yerlerimizde karantina sebebi ile ve sosyal mesafenin korunması mümkün olmayan yerlerde tüketim miktarının birikmesi sonucu ödeme güçlüğü yaşamaması için sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafı bizlerle paylaşmasını önemle rica ederiz.
Sayaç tüketim değerlerinin (T1-T2-T3) veya sayaç tüketim değerine ait fotoğrafı www.firatedas.com.tr internet sitemizdeki talep şikayet sayfamıza ya da 0530 695 10 90 numaralı WhatsApp Tüketici Hattımızdan paylaşılması durumunda faturalandırma işlemi yapılacaktır. Faturalar SMS, eposta gibi tüketicilerin iletişim adreslerine gönderilecektir
Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadelemiz kapsamında tüketicilerimize destek olmaya devam edeceğimizin altını çizerken bu günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.

Gündem, 06 Nisan 2020 03:39
Yorumlar (0)
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
