Malatya Birimşeliler Derneği Törenle Açıldı
Gündem, 11 Mart 2024 03:05Adıyaman'da yaşayan Birimşe ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği’nin hizmet ofisi Malatya’da düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Adıyaman’da bulunan Birimşe aşiretinin Malatya’daki kolu Dernek yapılanmasına gitti. Yaklaşık 70 bin kişiye hamilik yapan Birimşe Derneği, 21 koldan oluşturduğu yönetimi ile resmen Sivil Toplum Kuruluşu statüsünü kazandı.
Göztepe Mahallesinde bulunan Dernek Binasının açılışına; AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Ak Parti İl Başkanı Namık Gören, Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, Saadet Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Mikail Polat, AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Vekili Hacı Ali Tankız, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Birimşe ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Boğa; ”Bizleri bir araya getirmesi amacıyla kurmuş olduğumuz Birimşe ve Çevre Köyleri Derneğimizin açılışına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla muhabbetle ve en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün sürekli hayalini kurduğumuz ve bir türlü kurmak için adım atamadığımız derneğimizin açılışını yapıyor olmanın bahtiyarlığını ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Değerli hemşerilerim, amacımız; bizlerin bir araya gelmesi, birbirimizi tanıması, birbirimizin derdiyle hemhal olması; Birimşe ve Çevre Köyleri vatandaşları arasında yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak, sosyal faaliyetlerde bulunmalarına yardımcı olmaktır.
Toplumların en küçük yapı taşları ailelerdir. Aileler sülaleleri, sülaleler kabileleri, kabileler aşiretleri, aşiretler toplumları yani milletleri oluştururlar.
Güçlü bir millet olabilmemiz için güçlü aile kurumunu devam ettirmemiz bir zorunluluktur. Bunun için ailelerimizin maddi ve manevi problemlerinin öncelikle kendi sosyal çevresi içerisinde çözümlenmesi daha sağlıklı ve daha uygulanabilir olmaktadır. Bunun yolu da bu tür dernekler ile bizlerin bir araya gelmesi, dertleşmesi ve birbirimizin derdine derman olmamızdan geçmektedir.
Biz istiyoruz ki Bizden Sonraki Nesiller bu vesileyle birbirlerini tanısın, kendi gelenek ve göreneklerini öğrensin ve geçmişinden kopmadan bir aidiyet bilinciyle yetişsinler.
Bunun içinde her bir hemşerimizin derneğimize ailesiyle birlikte aktif bir katılım sağlaması önem arz etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle derneğimizin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan diliyor, uzak yakın demeden açılışımıza katılan bütün misafirlerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyor hepinize yönetim kurulum adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.
Programa katılım sağlayan siyasi parti temsilcileri ve Belediye başkan adayları derneğin kuruluşunu tebrik ettiler.
Gündem, 11 Mart 2024 03:05
Yorumlar (0)

Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş Bir Yılı Değerlendirdi

Levent Vadisinde Cam Köprü ve Ziplin Kapatıldı

Malatya'da 'Sigara Bırakma Polikliniği' Açıldı

Sadıkoğlu: Hasar Tespitlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz

BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

BAŞKAN ER ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!

Malatya'da Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt'lüleri Dinledi

Şahin: Akçadağ'da Kapalı Sistem Sulamaya Geçilmelidir

Erdemir'in Peletleme Tesisi Neden Açılmadı?

Malatya Valisi Yavuz İnşaatları Denetledi

Arapgirli Mucit Hüseyin Cahit Fırat vefat etti

Yeşilyurtspor 150 Milyonluk Bütçe ile Şampiyonluk Hedefliyor

Yeşilyurtspor Orduzu'daki Tesislere mi Taşınacak?

Malatya Yeşilyurtspor Yönetimini Yeniledi

Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'da Toplandı

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Yeşilyurt'ta Kırsal Mahallelerin Yollarına Ağırlık Verilecek

Yağışlardan Çöken Evdeki 3 Kişi Yaralandı

AĞBABA; MALATYA'DA YEREL YÖNETİMLER ÇAKILDI

Ölmeztoprak: Sulama da Sorun Yaşamak İstemiyoruz

Fidanel: Yerinde Dönüşüm Süresi Uzatılsın

Sadıkoğlu: Mücbir sebep süre uzatımı yetersiz

Büyükşehir Glütensiz Kafe Projesi’ni hayata geçiriyor

Malatya'ya Bir Buğday Pazarı Daha Yapılıyor

AK Parti 10. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sundu

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi Verildi

Geçit: Yeşilyurt'un Ulaşım Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

Taşkın: Dinlemeye değil, Çözmeye Geldik

Yeşilyurt Kaymakamı Baytak Şube Müdürü Olarak Atandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

ARAPGİR MYO'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Valilik Uyardı: Ön Borçlandırma İşlemleri Ücretsizdir!

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Malatya'da Kutlandı

Tecde Mahallesinin Sokakları Asfaltlanıyor

Başkan İsmet Bayram TESKOMB yönetiminde

Doğa Harikası: Çır Şelalesi
