Er: Bu Seçimler Malatya’nın Geleceğini Belirleyecek
Siyaset, 28 Şubat 2024 08:18AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Tecde Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ile Tecde’de vatandaşlarla buluşan Sami Er, depremle birlikte büyük hasar alan Malatya’yı eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak için Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ile uyum içerisinde gayret göstereceklerini ifade etti.

Malatya’nın 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden yıkım bakımından en çok zarar gören ikinci il olduğunu ifade eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, bunun en büyük sebebinin de yanlış bazı bölgelerin yanlış şekilde imara açılmasının neden olduğunu söyledi.
İmara açılan bu alanlarda zemin problemi başta olmak üzere binaların tekniğine göre yapılmamış olmasının da bu yıkımları beraberinde getirdiğini ifade eden Er, “Dünyanın birçok yerinde tekniğine uygun, zemin etüdü uygun binalar yapılıyor. İsterse 20-30 kat olsun bir problem olmuyor. Ama bizde maalesef böyle bir afette çok büyük kayıplarımız oldu” dedi.
Yaşanan bu büyük afetin hemen ardından devletin tüm kurumları ile vatandaşların yaralarını sarmak adına sahada olduğunu ifade eden Sami Er, kalıcı konut ve işyerlerinin yapımının devam ettiğini ve önümüzdeki yıl tüm hak sahiplerinin konutlarını teslim edilmesinin planlandığını söyledi. Göreve geldiklerinde Malatya’da tüm hak sahiplerinin ev ve işyerlerine erişinceye kadar durmayacaklarını ifade eden Sami Er, fazla konut üretimi ile dar gelirli gruplar ve kiracılar içinde projeler geliştireceklerini belirtti.
“Bu Seçimler Malatya’nın Geleceğini Belirleyecek”
AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’te yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinerek, bu seçimlerde Malatya’nın 50 yıllık geleceğinin de imarı ve inşası adına karar verileceğini söyledi.
Bu nedenle tüm adayların iyice mukayese edilip şehrin geleceği noktasında doğru kararın verilmesinin önemine değinen Geçit, “Bizler Cumhur İttifakı olarak tüm illerde ve ilçelerde en iyi adaylarla halkımızın karşısına çıktık” dedi.
Göreve gelmeleri halinde Yeşilyurt’un imarı ve inşasının birinci öncelikleri olduğuna değinen Geçit, özellikle yerinde dönüşüm projelerinin yakından takipçileri olacaklarını dile getirdi. Kalıcı konut ve işyerlerinin hızla yapımlarına devam edildiğini belirten Geçit, belediye olarak dar gelirli grupların da konut sahibi olmaları adına projeler geliştirdiklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Adayı Sami Er ve Yeşilyurt Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, mahallelinin özellikle imar ve yerinde dönüşüm konuları ile ilgili sorularını cevapladı.
Siyaset, 28 Şubat 2024 08:18
Yorumlar (0)

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!
