Yıldırım: Deprem Konut Kura Sonuçlarını Açıklayın
Siyaset, 19 Şubat 2024 18:49Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “80 bin tane konut yapılacaktı, 1 yıl içinde sadece yüzde 7.5 oranında konut yaptılar. Bu ne demek oluyor, ancak bu hızla giderlerse kalıcı konutları 13 yılda tamamlayacaklar. Sayın bakan ne dedi, ‘1 yıl içinde bütün konutları teslim edeceğiz’ Hani nerede, nerede yapıyorsunuz? Ayrıca kura sonuçlarını açıklayın” dedi.
Yeniden Refah Partisi’nin Battalgazi Bölgesindeki 4. Seçim İrtibat Bürosunun açılışını Sivas Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Açılışa Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilali Yıldırım, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ayetullah Geçen, Yeşilyurt Belediye Baykan Adayı Murat Aslan ile kalabalık bir topluluk katıldı.
-“ Yerel seçimde Malatya Büyükşehir ve tüm ilçelerde en iddialı parti Yeniden Refah Partisi’dir.”
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Yeniden Refah Partisi teşkilatlarının pazarı yoktur, akşamı yoktur, sıcağı soğuğu yoktur. Teşkilatlarımız 6 Şubat depreminin ardından eksi 20 derecede köy köy mahalle mahalle gezerek vatandaşımızın yanında oldu. Her geçen gün teşkilatlarımız güçleniyor. Yerel seçimde Malatya Büyükşehir ve tüm ilçelerde en iddialı parti Yeniden Refah Partisi’dir. 31 Mart sabahı sandıklarda Refah Partisi rüzgarı esecek, 31 Mart akşamı ise sandıklardan Refah Partisi çıkacaktır. Biz sizleri aldatan olmayacağız. Birileri gibi gelip size söz veren ve arkasında sözünde durmayanlardan olmayacağız.” dedi.
-“31 Mart’ta bunlara bir ders vermek zorundayız”
Bilal Yıldırım, “6 Şubat depremlerinin ardından tam 1 yıl geçti. Deprem olan bütün illerde açılışları ve anahtar teslimlerini Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Ama maalesef Malatya’da yapmadı. Neden? Malatya’daki yöneticilerin Malatyalı insanları görmezden geldiğini Sayın Cumhurbaşkanımızda gördüğü için Malatya‘ya gelmediler. Dün 6 bin konutun güya teslimatı yapıldı. 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap diye yapıldı, hatta 4. Etap diye de. Halı hazırda teslim olunan 2 bin 500 konut, 6 bin tane değil. 2 bin 500 konuta 1 ay içinde geçilebiliniz. 80 bin tane konut yapılacaktı, 1 yıl içinde sadece yüzde 7.5 oranında konut yaptılar. Bu ne demek oluyor, ancak bu hızla giderlerse kalıcı konutları 13 yılda tamamlayacaklar. Sayın bakan ne dedi, ‘1 yıl içinde bütün konutları teslim edeceğiz’ Hani nerede, nerede yapıyorsunuz? 70 bin tane konut nerede yapılıyor. Planlamaya bile alınmamış konutlar var. İnsanların gözüne baka baka bizimle dalga geçiyorlar. Bundan dolayı 31 Mart’ta bunlara bir ders vermek zorundayız.” İfadelerini kaydetti.
-“Kura listesini kamuoyuna açıklayın” çağrısı
Kurada çıkan isimlerin kamuoyu paylaşılması istediklerini ve bu listenin peşinde olduklarını belirten Bilal Yıldırım şöyle devam etti, “Kurayı çeken yetkililere sesleniyorum; yüreğiniz yetiyorsa bu kuradan çıkan isimleri Malatya kamuoyu ile paylaşın lütfen, Malatya bunu görsün. Bu işin peşini bırakmayacağız. Malatya’da çadırda yaşayan, konteynerde yaşayan insanların adına bu listeyi paylaşmalarını istiyoruz. O listenin nasıl hazırlandığını biliyoruz. Bu listenin peşine düşeceğiz.”
Siyaset, 19 Şubat 2024 18:49
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
