Malatya'da 6 Bin Deprem Konutunun Kurası Çekildi
Gündem, 17 Şubat 2024 09:24Malatya’da Yapımı Tamamlanan 6 bin 181 Deprem Konutunun Kurası Çekildi

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak ve hak sahipleri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Asrın felaketinde en çok yara alan illerden biriside Malatya’dır. Ağır hasarlı ve çöken bina sayısı ile Hatay’dan sonra ikinci il Malatya’dır. 117 bin konteyner kentte yaşayan vatandaşımız var. 70 bin eksilen nüfusumuz ile yoluna devam ediyor. Malatya’yı ayağa kaldırma adına hep birlikte hareket ediyoruz. Malatya’yı eskisinden daha iyi hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Şehrin merkezinde çarşı diye tabir ettiğimiz bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı projeler ile temeller atıldıkça morallerimiz de düzelmeye başladı. Çok kısa bir süre içinde binalar yükselmeye başlayacak. Bu Malatyalı hemşerilerimizin moralini yükseltecek. Malatya’mız eskisinden çok daha iyi olacak. 6 bin 181 konutun kurasın çekeceğiz.” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Nasip bugüneymiş. Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Bakanımız küçük bir sağlık rahatsızlığa nedeniyle gelemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Her ay 15-20 bin konut Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 11 ilimizde hak sahiplerine teslim edilecek, o büyük felaketin sene-i devriyesinde 75 bin konut, her ay 15-20 bin, sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın size verdiği sözün gerçekleşme anı.” dedi.
Bakan Yerlikaya, “Konutların tamamını önümüzdeki yıl teslim edeceğiz. Malatya’da 69 bin 471 konut, 8 bin 163 işyeri ve ahırlar ile birlikte toplam 80 bin 220 bin hak sahibimiz bulunuyor. Bugün il ve ilçelerde 5 bin 140 konut, kırsal ev olmak üzere 6 bin 181 konutu teslim ediyoruz. 18 bin konutun yapımı da devam ediyor. Biz kararlıyız, burada ve 11 ilde hayat normale dönene kadar ellerimiz sizlerin ellerinden bir an olsun ayrılmayacak. Malatya’mızı çok güçlü bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız.” dedi.
Yazıhan’da hak sahibi olan vatandaşlara konutların anahtarlarını Bakan Yerlikaya ve beraberindeki protokol heyeti teslim ettikten sonra kura çekimine devam edildi.
Gündem, 17 Şubat 2024 09:24
Yorumlar (0)

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor
