Sami Er: Doğanşehir’i yeniden ihya ve inşa edeceğiz
Siyaset, 10 Şubat 2024 03:24Asrın felaketinde en fazla hasar gören ilçelerden biri olan Doğanşehir'i ziyaret eden AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, "Doğanşehir'i yeniden ihya ve inşa edeceğiz" dedi.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Çelebi ile birlikte Doğanşehir’de kurulan geçici konteyner işyerlerini ziyaret etti.
Doğanşehir’de şuanda TOKİ tarafından kalıcı konutların yapıldığını ve teslim edilmek üzere olduğunu ifade eden Er, 17 Şubat’ta yapılacak kura çekimi ile depremzedelerin ilk etapta yapımı tamamlanan evlerine kavuşacağını söyledi.
Kalıcı konutların yapıldıkça hak sahiplerine teslim edilmeye devam edeceğini de ifade eden Sami Er, Doğanşehir Çarşı Projesi’ni de yakından takip ettiklerini söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Emlak Konut Şirketi aracılığı ile yapılacak çarşının biran önce ayağa kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Er, işyerlerinin ve konutların bir an önce hak sahiplerine teslimi gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.
Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Çelebi ile birlikte ileriye yönelik çok güzel işler yapacaklarını ifade eden Er, “Geçmişte Doğanşehir’li kardeşlerimizin birçoğu bizi bilirler. İl Özel İdaresi döneminde burada birçok belde ve köylere hizmet ulaştırmıştık. Az önce eski belediye başkanı arkadaşlarımız ile görüştük, biraz hasret giderdik. Tabii umutları var, bizde inşallah bu umutları da boşa çıkarmayacağız. Allah nasip ederse şehir merkezinde TOKİ marifetiyle yapacağımız işlerin yanı sıra kırsaldaki işlerimiz de geçmişten gelen tecrübemizle onları da ihmal etmeden daha büyük hizmetler yapmaya Zekeriya kardeşimle birlikte gayret göstereceğiz” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de bir yıl önce yaşanan asrın felaketinde Doğanşehir'in en fazla hasar alan ilçelerden biri olduğunu ifade ederek, “Çok ciddi yapı stokumuz burada ikinci depremle beraber yıkıldı. Doğanşehir merkezi de dahil olmak üzere birçok mahalle yerle bir oldu. Bu süreç içerisinde hem insanlarımızı mağdur etmeme adına konteyner çarşımız oluşturuldu. Konteyner kentlerimizi oluşturduk, bireysel konteynerleri verdik. Bir yandan hak sahipliği ve yer tespitinden sonra inşallah Doğanşehir’i yeniden inşa ve ihya edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
Doğanşehir Çarşı Merkezinin projesini Emlak Konut’un yaptığını da ifade eden Tüfenkci, “Şuanda 352 işyeri yapılacak ama bu ihtiyaç anında daha da artırılabilir. Yine 850 tane konutumuz teslimat için hazır vaziyette. Yine bin 600 konutun da yakında teslim edileceğini söylemek istiyorum. Köy konutlarımız da birçok mahallede başladı. Birçoğunda yer teslimi gerçekleştiğinde inşallah onların da inşaatlarına başlanılacak” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ve Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Çelebi’nin gayretleri ile Doğanşehir’in çok farklı bir ilçeye dönüşeceğini belirten Tüfenkci, “Doğanşehir’i farklı bir noktaya Allah'ın izniyle getirmiş olacağız. Yıkılan tüm mahalleleri yeniden ayağa kaldırmış olacağız. Hemşerilerimiz 31 Mart'ta başkanlarıma destek verirlerse inşallah çok hızlı bir şekilde merkezi hükümetle de uyumlu bir şekilde buranın eksiklerini gidermiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Siyaset, 10 Şubat 2024 03:24
Yorumlar (0)

Malatya'da 'Sigara Bırakma Polikliniği' Açıldı

Sadıkoğlu: Hasar Tespitlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz

BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

BAŞKAN ER ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!

Malatya'da Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt'lüleri Dinledi

Şahin: Akçadağ'da Kapalı Sistem Sulamaya Geçilmelidir

Erdemir'in Peletleme Tesisi Neden Açılmadı?

Malatya Valisi Yavuz İnşaatları Denetledi

Arapgirli Mucit Hüseyin Cahit Fırat vefat etti

Yeşilyurtspor 150 Milyonluk Bütçe ile Şampiyonluk Hedefliyor

Yeşilyurtspor Orduzu'daki Tesislere mi Taşınacak?

Malatya Yeşilyurtspor Yönetimini Yeniledi

Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'da Toplandı

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Yeşilyurt'ta Kırsal Mahallelerin Yollarına Ağırlık Verilecek

Yağışlardan Çöken Evdeki 3 Kişi Yaralandı

AĞBABA; MALATYA'DA YEREL YÖNETİMLER ÇAKILDI

Ölmeztoprak: Sulama da Sorun Yaşamak İstemiyoruz

Fidanel: Yerinde Dönüşüm Süresi Uzatılsın

Sadıkoğlu: Mücbir sebep süre uzatımı yetersiz

Büyükşehir Glütensiz Kafe Projesi’ni hayata geçiriyor

Malatya'ya Bir Buğday Pazarı Daha Yapılıyor

AK Parti 10. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sundu

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi Verildi

Geçit: Yeşilyurt'un Ulaşım Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

Taşkın: Dinlemeye değil, Çözmeye Geldik

Yeşilyurt Kaymakamı Baytak Şube Müdürü Olarak Atandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

ARAPGİR MYO'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Valilik Uyardı: Ön Borçlandırma İşlemleri Ücretsizdir!

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Malatya'da Kutlandı

Tecde Mahallesinin Sokakları Asfaltlanıyor

Başkan İsmet Bayram TESKOMB yönetiminde

Doğa Harikası: Çır Şelalesi

Milletvekili Ölmeztoprak, DSİ. Yatırımlarını İnceledi

AK Parti Malatya İl Yönetimi Toplandı
