Esenlik 40. Marketini Açtı
Ekonomi, 10 Şubat 2024 11:52Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılan 300 dönümlük 100. Yıl Kent Parkı alanı içerisinde Malatyalılara hizmet verecek olan Esenlik Marketlerinin 40. Şubesinin açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Malatya Adliye Sarayı temel atma törenine katılmak üzere ilimize gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Protokolü katıldı.
Esenlik Şirketi Genel Müdürü Ata Ünlü Market açılışı sırasında yaptığı açılış konuşmasında, “Sayın Başkanımız Malatya’da nasıl hizmet destanı yazdıysa bizlerde Esenlik Şirketinde hizmet destanı yazmaya gayret gösterdik. Malatyalılara layık olmaya çalıştık” dedi.
Başkan Gürkan: Esenlik Marketleri deprem sürecinde vatandaşlarımızın yaşayacağı sıkıntıların önüne geçti.
Esenlik Marketlerin 40. Şubesinin açıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Esenlik Şirketimiz fiyatlar noktasında piyasayı regüle etmektedir. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan diğer şirketlerimizde şehrin piyasasını kontrol etme noktasında önemli görevler üstlendiler. Özellikle beton piyasasının hat safhaya vardığı bir dönemde Esenlik Şirketimizin ve MESTON Şirketimizin beton santralleri kurması piyasayı regüle etti. 100. Yıl Kent Parkı Malatya’nın en büyük parklarından biri. Her türlü spor aktivitelerinin yapılacağı bir parktır. Parkımız içerisinde sadece kamu adına Esenlik Şirketimizin Marketini açıyoruz. Başka herhangi bir ticari alan olmayacak. Sosyal tesisleri de Büyükşehir Belediyemiz Şirketlerinden BELSOS şirketimiz vatandaşlarımıza hizmet verecek.
Sayın Bakanımızın programında olmamasına rağmen bizleri kırmayarak programımıza katıldıkları için bütün Malatyalılar adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Esenlik Marketimiz aynı zamanda gazi bir markettir. Deprem sürecinde vatandaşlarımızın yaşayacağı sıkıntıların önüne geçti. Bazı marketlerimiz tamamen yıkıldı. Marketimizin bölge halkına, Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Bakan Tunç: Malatya’mızda Büyükşehir Belediyemizin ve Hükümetimizin çok önemli çalışmaları ve hizmetleri var
Battalgazi’nin diyarı, Kayısının başkentinde olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Malatya’mız bundan bir yıl önce büyük bir acı yaşadı 11 vilayetimizle birlikte. Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören illerimizden bir tanesidir. Depremin yıl dönümünü yaşadık ve aradan geçen bir yılda depremin yaralarını sarmak için şehirlerimizi yeniden inşa etmek için çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, yerel yönetimleriyle el birliği ile şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya etmeye çalışıyoruz. Bugün Malatya’mızda Malatya Adalet Sarayının temel atma töreni için Malatya’da sizlerle beraberiz. Sayın Başkanımız temel atma töreninden önce Esenlik Şirketi bünyesinde 40. Marketin açılışına bizleri davet etti. İnşallah 41’de olur ve 41 kere maşallah deriz. Malatya’da fiyatları dengeleyen Malatya için büyük ve güzel bir hizmet. Malatya’mızda Büyükşehir Belediyemizin ve Hükümetimizin çok önemli çalışmaları ve hizmetleri var. Bu güzel eserlerden dolayı, Malatya’ya değer katan bu yatırımlar nedeniyle Sayın Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu çalışmalar hükümetimiz yerel yönetimle uyumu sayesinde çok daha ileriye taşınacaktır. Depremin yaralarını da inşallah süratle sarmanın gayretinde olacağız. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Rabbim bir daha böyle acılar ülkemize milletimize yaşatmasın. Esenlik marketinin bölgeye Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Esenlik Marketlerinin 40. Şubesi 100. Yıl Kent Parkı içerisinde açılarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.
.jpg)
Ekonomi, 10 Şubat 2024 11:52
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
