Malatya'da giriş-çıkışlar kapatıldı.
Yaşam, 04 Nisan 2020 17:13Malatya'da gece 24.00 itibariyle giriş çıkışlar kapatıldı. Giriş çıkışların kapatılmasıyla evlerine ya da ailelerin yanına gitmek için yola çıkan birçok vatandaş geri gönderildi.
Malatya'da gece 24.00 itibariyle giriş çıkışlar kapatıldı. Giriş çıkışların kapatılmasıyla evlerine ya da ailelerin yanına gitmek için yola çıkan birçok vatandaş geri gönderildi.
Dünyayı sarsan korona virüs nedeniyle Türkiye’de görülmesinin ardından üst düzey tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akşam saatlerinde ulusa seslendi. 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı kapsamına 20 yaş ve altını ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş ve çıkışları yasakladı. Malatya İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi aldığı karar ile 15 gün süre ile kente her türlü girişi yasakladı. İlden çıkış için temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi başta olmak üzere ticari faaliyetler gerçekleştiren araçlarına izin verildi.
Malatya’nın Hekimhan, Darende, Doğanşehir, Kale ve Adıyaman Çelikhan ilçesi sınırlarından itibaren oluşturulan kontrol noktaları ile şehre araç giriş ve çıkışlara izin verilmedi. Emniyet ve Jandarma ekipleri yolları kapattı. Ailelerinin ya da evlerine gitmek için yola çıkan birçok vatandaş ise geri gönderildi. Polis ekiplerinin çevirerek geri gönderdiği vatandaşlardan bazıları “Malatya'da kalacak yerimiz yok. Haberi duyar duymaz yola çıktık ama yetişemedik. Bilmiyoruz ne olacak bakalım” şeklinde konuştu.
Öte yandan ticari yük taşıması yapan araçlar yasaktan etkilenmezken kimi araçlar valiliklerden alınan izin belgeleri ile yolarına devam ettiler. Birçok vatandaş ise geçiş için polis ve jandarma ekiplerini ikna etmeye çalışmaları ise gözlerden kaçmadı.Hiçbir izin belgesi olmadan şehirden çıkmak ve girmek isteyen araçlar ise kontrol noktasından geri çevriliyor.

Yaşam, 04 Nisan 2020 17:13
Yorumlar (0)
YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
Kulaçlar Gazze İçin Atıldı!
'KÖŞKERLİK SABIR, DİKKAT VE İNCELİK İSTER'
Üretici Dertli: Pancar Kazandırmıyor
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
