Battalgazi Yeniköy Sanayi Alanı olarak Belirlendi
Ekonomi, 18 Ocak 2024 16:38Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Malatya-Elazığ yolu üzerinde bulunan alan “Yeniköy Sanayi Alanı” olarak belirlendi.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleri sonucunda Fırıncı Mahallesi ve Eskimalatya bölgesinde iki ayrı sanayi alanı ilan edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Malatya-Elazığ yolu üzerinde bulunan alan “Yeniköy Sanayi Alanı” olarak belirlendi.
Başkan Güder: “Battalgazi’yi Düzenli Büyüyen Bir İlçe Haline Getirdik”
Yeniköy Mahallesi sınırları içerisinde Malatya-Elazığ Karayolu’nun kenarında olan ve 120 hektar büyüklüğündeki sanayi alanının Battalgazi’deolması ve ilçede üçüncü sanayi alanı olarak ilan edilmesi sonrasında açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Fırıncı Mahallesi ve Eskimalatya’da bulunan bölgenin sanayi alanı ilan edilmesinin ardından, Elazığ yolu üzerinde bulunan alan da Yeniköy Sanayi Alanı olarak belirlendi. İlçemiz için önem arz eden bu karara imza atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden bu yana ilçemizdeki ticareti daha da canlandırmak adına birçok çalışma yürüttük. Battalgazi bölgesinde 20 bine yakın işyerinin çoğu yıkıldı. Sanayi alanlarının oluşması büyük önem arz ediyordu. Bu çalışmaların sonucunda bugün geldiğimiz noktada, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın onaylarıyla Battalgazi’mize üçüncü sanayi alanını kazandırmış olduk. Kurulacak olan Yeniköy Sanayi Alanı, Elazığ yolu üzerinde bulunan 120 bin hektarlık alanı kapsayacak. İlçemizi düzenli bir şekilde büyütürken ticari alanları da ona göre belirliyoruz. Çevreyolu altı kavramını nasıl ortadan kaldırdıysak doğu batı ayrımını da ortadan kaldırıyoruz ve ilçemizi göç alan bir ilçe haline getiriyoruz. İlçemiz turizm, tarih ve doğasıyla bilinirken aynı zamanda modern haliyle de tercih edilen bir ilçe haline geldi. Sanayi bölgesinin ilanıyla beraber esnafımız rahat nefes alacak, sanayicilerimiz girmiş olduğu dar boğazdan, sıkışmış yapısından kurtulmuş olacak. Malatya’mıza, Battalgazi’mize hayırlı olsun.” dedi.
Ekonomi, 18 Ocak 2024 16:38
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
