AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Belirledi: Sami ER
Siyaset, 13 Ocak 2024 06:05AK Parti Genel Merkezi Büyükşehir Adaylarını belirlemeye başlarken Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Sami Er'i aday göstermeye karar verdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP eski Milletvekili Öznur Çalık isimlerini değerlendiren Genel Merkez tarafından Sami Er'in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine karar verdiği öğrenildi.
Sami Er isminin diğer Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıyla birlikte Pazar günü açıklaması beklenirken, Şehitler nedeniyle aday açıklanması ileri bir tarihe ertelendi.
Malatya'da Özel İdare Genel sekreterliği görevinde bulunduktan sonra İstanbul'a dönen Sami Er TOKİ Başkan Yardımcısılığı görevinde de bulundu.
SAMİ ER KİMDİR?
Sami Er, 1963 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamlayan Er, çalışmahayatına 1989-1990 yıllarını kapsayan Ümran Boru San. Tic. A.Ş.’de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle başladı.
1990-1992 yılları arasında M.S.B. Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik vazifesini yerine getirmesinin ardından 1992-1993 yıllarında 1400 konutluk Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak çalıştı.1993 Yılında İstanbul Bağcılar Belediye Başkanlığında Mühendis olarak göreve başlayan Er, aynı belediyede sırasıyla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.
2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesinde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini sürdüren Sami Er, 2005-2008 yılları arasında Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Fatih Belediyesi’ nin iştiraki Halktaş A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.
2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Er, İl Özel idaresi Genel Sekreterliği görevinin yanı sıra, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de 2011 yılına kadar yürüttü. 2011 Eylül ayında ise İstanbul Üsküdar Belediyesi Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilen Er, buradaki hizmetlerini 2014 Temmuz ayına kadar sürdürdü. Er’in çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyelikleri de bulunmaktadır.
2014–2019 yılları arasında T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği yaptı.
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri' nden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanan Sami ER, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Siyaset, 13 Ocak 2024 06:05
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
