Kuzey Kuşak Yolu, Çönük'ü Sivas Yoluna Bağlayacak
Ekonomi, 22 Aralık 2023 01:11Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kuzey Kuşak yolunun Çöşnük Yeşilçam Caddesini Sivas Karayoluna bağlayacağını belirterek, çalışmalar tamamlandığında, trafikte zaman tasarrufu anlamında önemli bir görevin yerine getirileceğini söyledi.

Kuzey Kuşak Yolu’nun Kızılırmak Caddesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gürkan, bölgede kamulaştırma işlemleri ve altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Çalışmalarımız tamamlandığında Elazığ yolundan giren bir araç, şehre uğramadan Sivas yoluna çıkabilecek” diye konuştu.
Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Gerek fabrikaların gerek konutların gerek iş yerlerinin kamulaştırma işlemleri yapıldı ve su, kanalizasyon, doğalgaz ve elektrik çalışmaları da bitirildi. İlgili müellif firma tarafından altyapı çalışmaları başlatıldı. İnşallah bu yoldaki çalışmalarımız tamamlandığında Elazığ yolundan giren bir araç şehre uğramadan Sivas yoluna çıkabilecek. Alparslan Türkeş Bulvarı ve Anayurt Bulvarı’ndan, Sivas yoluna bağlanan yolda çalışmalar bitirilmiş durumda. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Topsöğüt Köprüsü ötesinde de buna benzer altyapı çalışmalarımız tamamlanacak” diye konuştu.
“YOL MEDENİYETTİR”
Malatya trafiğinin yapılan çalışmalarla rahatlayacağını ifade eden Başkan Gürkan, “Kuzey Kuşak Yolu hem seyahat hem zaman tasarrufu hem de güvenli erişim noktasında önemli bir görevi yerine getirecektir. Yol medeniyettir. Hizmet alanında medeniyetle tanışmanın en önemli unsuru yolların ve kavşakların bir an evvel yapılmasıdır. Biz göreve geldikten sonra alternatif yollar olan; Danişment Gazi Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı, Anayurt Bulvarı, Güldal Akşit Bulvarı’nı yaptık. Kuzey Kuşak Yolu ve Güney Kuşak Yolu ile beraber şehrin trafiğini rahatlatacak temel yatırımların en kısa sürede bitirileceğini ifade etmek istiyorum. Orduzu’dan gelen bir araç, havaalanına direkt gidebilecek. Eski Malatya, Hanımın Çiftliği ve Orduzu’dan gelen bir aracın direkt Sivas, Kayseri, Ankara yoluna ulaşabileceği bir erişim aksı ortaya çıkarttık. Battalgazi Kavşağını da bitirince Kuzey Kuşak Yolu’nun diğer kısımları ile entegre edilerek bu yolun, Elazığ yolundan Sivas ve Kayseri yoluna bağlantısını da gerçekleştirmiş olacağız. Allah hayırlı etsin” şeklinde konuştu.
“KAMULAŞTIRMA, ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI BİRLİKTE YÜRÜTÜLDÜ”
Yol çalışmaları sırasında kamulaştırma, altyapı ve üstyapı çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Başkan Gürkan, “Biz çalışmalarımızı yapıp bitirdikten sonra açıklamalarımızı yapıyoruz. Yol yapılacak, söylemi yıllardan beri vardı. Ancak kamulaştırma noktasında bizden önce kimse bir adım atamamıştı. Bu bölgede 500’ün üzerinde konutun kamulaştırılması yapıldı. 1000’e yakın arsanın kamulaştırılması yapıldı. Kızılırmak dediğimiz bölümde 150’ye yakın bağımsız bölümün kamulaştırılması yapıldı. Bir taraftan kamulaştırma bedelleri ödenirken, diğer taraftan altyapı ve üst yapı çalışmaları birlikte yürütüldü. Malatya’mıza hayırlı olsun. İnşallah şehrimiz, geçmişinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacaktır” dedi.
Ekonomi, 22 Aralık 2023 01:11
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
