Vali Eşi, Müftülüğün Kadın Yöneticilerini Ağırladı
Gündem, 17 Aralık 2023 06:18Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın Eşi Hanife Yazıcı İl Müftülük Heyetinin kadın yöneticilerini ağırladı.

Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı; Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, İl Alo Fetva Sorumlusu Ayşegül Dündar, Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri Saliha Ayyıldız, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Fatime Geçici, İl Gençlik Koordinatörü Leyla Yıldırım, Kur'an Kursu Öğreticisi - İl Engelli Koordinatörü Sevim Çancı, Kur'an Kursu Öğreticisi - Hastane Manevi Danışmanı Sümeyye Berk, Kur'an Kursu Öğreticisi - Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları "Hayata Başlarken" Proje Sorumlusu Gülten Mendi, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Gönüllüsü Zeynep Öngenli’yi misafir etti.
Çocukların öğretim hayatının yanında manevi olarak da desteklenerek yetiştirilmesi gerektiğine değinen Hanımefendi Hanife Yazıcı, “Allah’ın bize verdiği her şey bir emanettir. Sağlığımız, malımız, mülkümüz, makamımız, bu emanetler içerisinde en önemlisi ise şüphesiz çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızın iyi şartlarda yaşaması ve onların hem bedeni hem de ruhi anlamda iyi yetişmesi için bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştirmek sadece milli görevimiz değil, aynı zamanda ilahî bir vazifemizdir. Anne babalar, çocuklarının her türlü ihtiyacını karşıladığı gibi manevi ihtiyaçlarını da karşılamak zorundadır. Çünkü insan, sadece maddî bir varlık değil manevî yönü de olan bir varlıktır. Manevi yönlerinin gelişmesi için çocukları gerekli alanlara yönlendirmeliyiz. Çocukların her anlamda kendilerini geliştirmelerine engel olan sosyal medya ve internet bağımlılığını da en aza indirgemek için onları çeşitli sosyal aktiviteler içerisinde bulundurup zamanlarını verimli geçirmelerini sağlayarak gerek dışarda gerekse ev ortamında manevi anlamda eğitmeliyiz. Çocukları manevi anlamda yetiştirebilmemiz için öncelikli olarak evlilik öncesi kendimizi aile ve çocuk eğitimi konusunda donanımlı hale getirmemiz gerekmektedir. Yeni evli çiftler ve evlenecek olan çiftler bu düşünceyi temel alarak evliliği gerçekleştirmelidir. Bizler de, evlilik yolunda adım atan çiftlerimizi manevi anlamda destekleyerek sağlam bir aile yapısının oluşmasına katkıda bulunmalıyız.” dedi.
İl Müftülük heyetiyle yakından ilgilenen Hanımefendi Hanife Yazıcı; Müftülük çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Hanımefendi Hanife Yazıcı kendisine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. İl Müftü yardımcısı ve beraberindeki heyet, misafirperverliğinden dolayı Hanımefendi Hanife Yazıcı’ya teşekkür edip hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini sonlandırdılar.
Gündem, 17 Aralık 2023 06:18
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi
