400 Konuta Daha Doğalgaz Sobası Kurulacak
Haber, 29 Kasım 2023 10:50Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından dar gelirli ailelere destek amacıyla ilçede hayata geçirilen “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında yeni bir proje hayata geçiyor. Daha önce yapılan proje kapsamında 600 eve doğalgaz sobası kurulumu yapılırken yeni projeyle 400 konuta daha doğalgaz sobası döşenecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in projesiyle dar gelirli ailelerin evleri doğal gaz sobalarıyla ısınıyor. Proje kapsamında konutlara doğalgaz sobası kurulumu yapılarak ailelerin, kış ayını sıcak ve huzurlu şekilde geçirmesi hedefleniyor. “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Battalgazi ilçe sınırları içerisinde 600 eve doğalgaz sobası kurulumu gerçekleşirken yeni hayata geçecek olan projeyle de 400 konut daha doğalgaz sobasına kavuşacak. Toplamda bin konuta soba kurulumu yapılacak.
Dar Gelirli Ailenin Isınma İhtiyacı Karşılanıyor
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in örnek sosyal sorumluluk projesi olan “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle yürütülüyor. Hem hava kirliliğinin önüne geçmek hem de dar gelirli ailelerin ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, doğalgaz altyapısının bulunduğu ve teknik açıdan uygun olan ailenin konutuna ücretsiz doğalgaz sobası bağlanıyor ve mutfak yenileme çalışması yapılıyor.
Başkan Güder: “Projemizin Maliyeti 20 Milyon”
Toplam maliyeti 20 milyonu bulan projenin ikinci aşamasının da kısa sürede yapılacağını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İlçemizde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin, evlerinde kış aylarını üşüyerek geçirmemeleri konusunda Battalgazi Belediyesi olarak bir çalışma başlatmıştık. Proje kapsamında ilçemizde 600 konut belirlenmişti. Gerekli teknik çalışmaları yaptık ve evlerimize soba kurulumunu gerçekleştirmiştik. İlçemiz genelinde kırsal mahallelerde oturup doğalgaz alt yapısı olan evlere gerekli çalışmaları yaptık. Evin ve özellikle de bir mutfağın doğalgaza kavuşması çok önemli. Amacımız; vatandaşımızı rahat ettirmek, sosyal devletin gereğini yerine getirmek. Dar gelirli vatandaşlarımızın yanında olmaktır. Projemizi sürdürmek amacıyla Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Gerekli destekleri aldık ve şimdi de 400 ailemizin daha yuvasını ısıtacağız. Bu çalışmamızın maliyeti 20 milyonu buluyor. Vatandaşlarımız mutlu olunca bizlerde yetkililer olarak mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Güder: “Sosyal Belediyeciliğin Gereğini Yapıyoruz”
Sosyal belediyeciliğin gereği bu tür projeleri önemsediklerinin altını çizen Başkan Güder, “İlçemizi modernize ederken sosyal belediyecilikte üzerimize düşeni yapıyoruz. İlçe halkımızın tümüne temas ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği kurduğumuz Hayır Çarşısından binlerce insanımız faydalanıyor. Biz bu tür projeleri de önemsiyoruz. İlçe halkımızın her anlamda destekçisiyiz. Nerde sorun ve sıkıntı varsa anında çözüme kavuşturuyoruz. İlçemizin her noktasına doğalgaz götürme konusunda da çözümler üretiyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Haber, 29 Kasım 2023 10:50
Yorumlar (0)
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
TÜRK DÜNYASI 1. SU ÇALIŞTAYI AFYON'DA YAPILDI
Yeşilyurtspor, Osmaniye'den Puansız Dönüyor: 2-0
Battalgazi, Kahta'dan 3 Puanla Dönüyor: 2-1
Engüzekliler Abdal Musa Lokmasında Bir Araya Geldi
Yalova Malatyalılar Derneği Şehitler İçin Mevlüt Okuttu
Milli Voleybolcu Wargas Malatya’da Ehliyet Sınavına Girdi
Yeni Malatyaspor Ligden Çekiliyor
Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesine Destek İstedi
Yeni Malatyaspor, Adana'da Sahaya Çıkmadı
Depremin Ardından Göç Edenler mi Daha Mutlu, Kalanlar mı?
Malatya Esenlik Helal Gıda Fuarına Katıldı
Büyükşehir Zabıtası Gıda Denetimine Çıktı
