Başkan Çınar Galerici Esnafını Dinledi
Haber, 17 Kasım 2023 06:03Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Arif Ede'nin ev sahipliğinde Yakınca Galericiler Sitesindeki esnaflarla bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan Malatya Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Arif Ede, “ Mehmet Çınar Başkanımız bize her zaman bir telefon kadar yakın oldu, ne zaman arasak talepte bulunsak çözüme kavuşturmak için elinden geleni yaptı. Bizleri her zaman dikkate alıp esnaflarımıza ve sitemize her türlü katkıyı sağlamıştır. “Marifet İltifata Tabidir” diye güzel bir sözümüz vardır, Başkanımızın hizmetlerini bizler görüyoruz. Bu zorlu dönemi de el birliğiyle inşallah aşacağız.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise pandemi süreci, ‘asrın felaketi’ büyük depremler ile dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen büyük bir özveriyle ticaretini sürdüren esnafların özverili davranışını takdirle karşıladıklarını söyledi.
Başkan Çınar, esnafları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılının anahtarı olarak gördüklerini ifade ederken, “Bizleri güzel bir ortamda misafir eden Malatya Galericiler Sitesi Derneği Başkanımıza ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi süreci, doğal afetler ve ekonomik sıkıntılardan en fazla etkilenen esnaflarımızın ‘Ahi Evran’ anlayışıyla hareket edip, her türlü sıkıntıya rağmen ticaretini sürdürme çabasını takdirle karşılıyoruz. Bizler esnaflarımızı şehrin en önemli dinamikleri olarak görüyoruz. Esnaflarımızın rahat ve huzurlu ortamda işini sürdürmesi kentin ve bölgenin ekonomik hayatının hareketliliği açısından büyük önem taşıyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçemizin yatırım, istihdam ve iş üretme kapasitesini daha iyi bir seviyeye çıkarmak için üzerimize düşen ne varsa yerine getirdik, bundan sonrada aynı şekilde esnaflarımızın yanında olacağız. 6 Şubat’ta işyerleri yıkılan esnaflarımız için Emanet Çarşımızın arka kısmında geçici iş alanı oluşturduk, bununla birlikte muhtelif bölgelerimizdeki esnaflarımızın ilettiği talepleri çözüme kavuşturmak içinde ekiplerimizi seferber ettik. Tüm ticari işletmeler ve esnaflarımızın ayakta kalabilmesi adına hükümetimizin Türkiye genelinde almış olduğu kararlar mevcuttur, inşallah bu zor günleri birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden atlatacağız. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra işyerlerini vatandaşlarımıza açan esnaflarımızın bu duyarlı ve hassas yaklaşımını takdir ediyoruz. Bizi güçlü kılan işte bu birlikteliğimizdir. Cenab-ı Allah bu birlikteliğimizi daim eylesin, güçlü kılsın inşallah. Biz de belediye olarak esnaflarımıza imkânlarımız ölçüsünde desteğimizi sürdüreceğiz. Nihayetinde esnafın mutluluğu, ekonominin canlılığı şehrin de mutluluğu demektir. Esnafımızın kalkınması demek ülke ekonomimizin ayakta durması demektir. Belediye olarak her zaman elimizden gelen destek ve katkıyı sunmaya hazırız. Tüm esnafımıza hâyırlı, bol ve bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.
Konuşmalardan sonra söz alan esnaflar taleplerini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a ilettiler.
Haber, 17 Kasım 2023 06:03
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
