Sadıkoğlu: Eleştirilere kulak tıkayanlar mağduriyetlerin asıl sorumlusudur”
Haber, 16 Kasım 2023 06:58Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Plansız uygulamalara yönelik eleştirilerimize kulak tıkayanlar, söylemlerimizden çekinip toplantılara katılmamızı engelleyenler bugün oluşan mağduriyetlerin asıl sorumlusudur” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eski Malatya Yolu üzeri Çatyolda bulunan konteynerlerdeki esnafları ziyaret etti.
“ESNAFIN İŞ YAPABİLMESİ ZOR DEĞİL, İMKÂNSIZ”
Geçici işyerlerinin plansızca konulmasına tepki gösteren Başkan Sadıkoğlu, “Odamıza ve esnaf odalarına kayıtlı binlerce firma 6 Şubat’ta büyük yara aldı. Birçoğunun işyeri yıkıldı, bazıları ağır hasar aldı. Şehri terk etmeyerek ticari varlığını sürdürmek isteyen firmalarımız 21 metrekarelik konteynerlerde adeta ayakta kalma mücadelesi veriyor. Çatyol bölgesinde oluşturulan konteyner çarşıda bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik ve gördüklerimiz karşısında çok üzüldük. Burada bulunan esnafın iş yapabilmesi zor değil, imkânsız. Belli bir girişi dahi olmayan çarşıya vatandaş nasıl gelecek? Esnafımızın bize ilettiği bilgilere göre; hava karardıktan sonra karanlığa bürünen çarşıda temizlik ve güvenlik tedbirleri sıfır seviyesinde. Hemen önünde bulunan Eski Malatya yolunda kasis olmamasından dolayı neredeyse her gün kazalar meydana geliyor. Kot farkından dolayı şart olan merdiveni dahi esnafımız kendi imkanları ile yapmış. Böyle bir durumda bu esnafımız burada nasıl ticaret yapabilsin. Konteyner içlerinde su dahi bulunmuyor. Bu eksiği dile getiren esnafımıza, yerel yöneticiler ‘Kovalarda biriktirdiğiniz suyu yola dökün’ demiş. Böyle bir yönetim tarzı dünyanın hiçbir yerinde yok. Konteynerlerin alt yapı ihalesini aldığı halde bir çivi dahi çakmayan yerel yöneticileri Allah’a havale ediyorum” dedi.
“UMARIM BU VİZYON YOKSUNU YÖNETİM TARZI MALATYA’MIZA DAHA FAZLA KAYBETTİRMEZ”
Plansızca yerleştirilen geçici işyerlerinin, istişareden uzak yönetim tarzının meyvesi olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “9 aydır şehrin kaderini kendine bağlayan, çoğulcu yaklaşımdan uzak, her kararı ve uygulamayı kontrol etmeye çalışan yerel yöneticiler, ortaya çıkan olumsuz tabloda ‘Bizimle alakası yok diyerek’ kendilerini gizleme gayreti içine giriyor. Yerel yöneticilerin bu yanlış uygulamaları esnafı mağdur ederken, bürokrasiyle de karşı karşıya getiriyor. Deprem sonrası konteyner yerleşimi ve diğer birçok konudaki plansız uygulamaya yönelik eleştirilerimize kulak tıkayanlar, söylemlerimizden çekinip toplantılara katılmamızı engelleyenler bugün oluşan mağduriyetlerin asıl sorumlusudur. Umarım bu vizyon yoksunu yönetim tarzı Malatya’mıza daha fazla kaybettirmez” diye konuştu.
Haber, 16 Kasım 2023 06:58
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
