Büyük Önder Atatürk Malatya'da Törenle Anıldı
Haber, 10 Kasım 2023 18:06Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. Yıl dönümünde Malatya'da törenle anıldı.

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümünde Malatya’da düzenlenen törene katıldı.
Törene; Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korg. Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi.
Vali Ersin Yazıcı, anıt şeref defterini imzalayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 85. Sene-i devriyesinde, saygı ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız.” dedi.
Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar, Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda devam eden programda saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu ve Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinledi. Battalgazi Atatürk Ortaokulu öğrencileri Damla Uludağ’ın Mustafa Kemaller Tükenmez” ile Furkan Yıldırım’ın Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiirlerini okumasının ve 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Yarbay Emrah Büyükatak’ın “Atatürk” konulu konuşmasını yapmasının ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ile program sona erdi.
Haber, 10 Kasım 2023 18:06
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
