Büyük Önder Atatürk Malatya'da Törenle Anıldı
Haber, 10 Kasım 2023 18:55Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. Yıl dönümünde Malatya'da törenle anıldı.
Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümünde Malatya’da düzenlenen törene katıldı.
Törene; Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korg. Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi.
Vali Ersin Yazıcı, anıt şeref defterini imzalayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 85. Sene-i devriyesinde, saygı ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız.” dedi.
Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar, Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda devam eden programda saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu ve Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinledi. Battalgazi Atatürk Ortaokulu öğrencileri Damla Uludağ’ın Mustafa Kemaller Tükenmez” ile Furkan Yıldırım’ın Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiirlerini okumasının ve 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Yarbay Emrah Büyükatak’ın “Atatürk” konulu konuşmasını yapmasının ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ile program sona erdi.



Haber, 10 Kasım 2023 18:55
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
