29 Ekim'de Ulaşım Ücretsiz Olacak
Haber, 20 Ekim 2023 10:52Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetlerinin (MOTAŞ), 65 yaş üstü vatandaşlara sağladığı ücretsiz ulaşım imkânının Malatya da hala devam ettiğini belirterek 29 Ekimde Ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.
Ücretsiz taşıma hakkı olan grupların MOTAŞ’a bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandığını ifade eden Başkan Gürkan, 65 yaş üstü vatandaşların da bu uygulamaya dâhil olduğunun altını çizdi. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların özel halk otobüsleri tarafından da ücretsiz ulaşım imkânına sahip olduklarını vurgulayan Başkan Gürkan, özel halk otobüslerine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli desteğin verildiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan Başkan Gürkan, 29 Ekim 2023 Pazar günü MOTAŞ ve özel halk otobüslerinin Cumhuriyetin 100. yılında tüm vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkânı sunacaklarını da söyledi.
65 yaş üstü vatandaşlara yönelik uygulanan ücretsiz taşımanın devam ettiğini ve bu konuda vatandaşların müsterih olmaları gerektiğinden bahseden Başkan Gürkan, “6 Şubat’ta vuku bulan depremler sonrasında MOTAŞ tarafından, bütün otobüsler ve trambüsler vatandaşlarımız için çadır haline getirildi. Deprem zamanında MOTAŞ, vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını giderdiği gibi bir taraftan da vatandaşları transfer etme noktasında yoğun bir çalışma içerisindeydi. Şu anda da Malatya’da ve Türkiye’de en ucuz taşıma ücretiyle ulaşım hizmeti sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ şirketimizin bu çalışmalarını tebrik ediyoruz.
65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşınması noktasındaki sorunlar haber bütenlerine kadar yansıdı. Ama Malatya’da gerek özel halk otobüsleri gerek MOTAŞ’a ait toplu taşıma araçları gerekse de trambüslerimiz bu anlamda ücretsiz taşınması gereken bütün vatandaşlarımızın ulaşımı noktasında en ufak bir problem yaşanmamıştır. Biz bu konuda özel halk otobüslerine ücretsiz taşıma yapabilmeleri için gerekli finansmanı ve desteği sağlamaktayız. O nedenle bütün vatandaşlarımız gayet müsterih olsun. MOTAŞ, Cumhuriyet Bayramımızda Cumhuriyetimizin 100. Yılında bütün vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde taşıma noktasında kararını almıştır. Bu anlamda MOTAŞ ve özel halk otobüsleri 29 Ekim’de vatandaşlarımızı ücretsiz taşımaya devam edeceklerdir” dedi.
Haber, 20 Ekim 2023 10:52
Yorumlar (0)
Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
Onar Köyünde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
Başkan Fatma Şahin Metro İle Destan Yazıyor
Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
Geçit: Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın En Büyük Teminatıdır
Başkan Er: Cumhuriyet Umudu Yeniden Yeşertmektir
CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
Ağbaba: Cumhuriyet Bu Toprakların En Büyük Devrimidir
Sergilenmeye Değer Ödülü Aldı
BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
Malatya’da 29 Ekim Coşkusu
Darende de Patates Üretiminde Rekor Hasılat
Turgut Özal Tıp Merkezinde Doktora Saldırıya Tepki
YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
