Eski Malatya Meydan Projesi Ödül Aldı
Haber, 07 Ekim 2023 06:54Eski Malatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliği’nden ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan ödül aldı.
Tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunmasını sağlayan ve değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması tarihin modern yapılarla bütünleşmesini sağlayan Eski Malatya Meydan Projesi, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından hayata geçirilen proje, Eski Malatya’nın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yeni bir kimlik kazandırdı.
Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan ödül alan Eski Malatya Meydan Projesi tarihi dokuyla birleşerek modern bir yapıya kavuştu. İlçe halkının yıllardır hasretle beklediği ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in hayata geçirdiği projede 72 araçlık açık otopark, kitap kafe, iş yerleri, sosyal tesis ve meydan düzenlemesine yer verildi. Tarihi Kentler Birliği’nin ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödül alan projeyle ilgili Başkan Güder, “Biz göreve geldikten sonra ilçemizi geliştirirken tarihi dokuya sahip çıkacağız demiştik. Selçukludan bize miras kalan Kervansaray’ın yapısını korurken aynı zaman modernize edilmesi gereken Eski Malatya meydanını yeniden inşa ettik. Vatandaşımızın kullanımına açılan Eski Malatya Meydanının Tarihi Kentler Birliği’nden böyle bir ödül alması bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığının göstergesi oldu. Bundan sonra da ilçe halkımızla beraber nice güzel işlere imza atacak, daha birçok ödülü ilçemize kazandıracağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Haber, 07 Ekim 2023 06:54
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
