Erkılınç: İnternet medyasının saygınlığını artırmayı hedefliyoruz
Haber, 23 Eylul 2023 01:38Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkı kazanmasının gazetecilik mesleğinin devamı yönünde çok önemli bir adım olduğuna işaret ederek, düzenlenen mevzuatın internet medyasını zapt etmeyi değil saygınlığını artırmayı hedeflediğini söyledi.

Basın İlan Kurumu 2023 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı, Afyonkarahisar’da başladı. Genel Müdür Cavit Erkılınç, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat ile genel müdürlük birim müdürleri ve il müdürlerinin katıldığı toplantı, 21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Toplantının açılışında konuşan Genel Müdür Erkılınç, Kurumun son dönemde yaptığı atılımlara ve yeni Basın Kanunu’nun önemine değinerek, “Süreli yayın kapsamına alınan internet haber siteleri resmi ilanların yayımlanacağı bir diğer mecra haline geldi. Böylece, resmi ilanların kesilmesi gibi bir durumu önlemiş olduk. Diğer taraftan gazetelerle birlikte internet medyasının da devlet eliyle sübvanse edilmesini sağlayarak gazetecilik mesleğinin devamı yönünde çok önemli bir adım attık. Bunu yaparken de kimilerinin iddia ettiği gibi gazetelerin ilan gelirlerini kesmedik” dedi.
1 Ekim’de haber sitelerine tanınan süre doluyor
Kurum’un kendi imkanlarıyla geliştirdiği “BİK Analitik” dijital ölçümleme yazılımının 4-5 ay gibi kısa bir sürede çalışır hale getirildiğini hatırlatan Erkılınç, “Sürekli olarak kendini yenilemesi, güncellemesi gereken bir sistemden bahsediyoruz. En iyiyi yakalayabilmek için sahadan bize iletilen tüm bilgileri dikkate alıyoruz. Bugün itibariyle görev alanımıza giren tüm internet haber sitelerini takip ediyoruz. 1 Ekim 2023’ten itibaren internet haber sitelerine verdiğimiz süre dolacak ve kesinlikle de uzatmayı düşünmüyoruz. Kendimizden eminiz, ne yaptığımızı biliyoruz ve sizlerden de bunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kurumun, üstlendiği görevlere sahip çıktığını ve paydaşlarıyla sürekli irtibat halinde olunduğunu vurgulayan Erkılınç, iyi niyetli olan hiçbir yayın organını mağdur etmeyeceklerini kaydederek, basın kuruluşlarından Yönetmeliğin yüklediği zorunlulukları asgari düzeyde yerine getirmelerini beklediklerini ifade etti.
“Tık avcılığı peşinde koşanlarla işimiz yok”
Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin asgari ziyaretçi trafik şartları başta olmak üzere bazı maddelerinin esnetilmesinin, internet haber sitelerinin yarıdan fazlası hedefe ulaşmışken gazetecilik mesleğinin geriye götürülmesi anlamına geleceğini belirten Erkılınç, şöyle konuştu:
“Gazeteciliğin mesleki anlamda gerilediğini artık meslek duayenleri bile kabul ediyor. Bu Yönetmelik, tüm maddeleri itibarıyla mesleğin başarısını önceliyor ve gazetede kaybedilen gücün internet medyasında yeniden kazanılmasını öngörüyor. Yönetmeliğe dikkatli bakıldığında ‘tık avcılığı’ peşinde koşanlarla işimiz olmadığını net bir şekilde görürsünüz. Üretilen tüm içeriklerde; kaliteyi, özgünlüğü ve kaybettiğimiz mesleki değerleri arıyoruz. Manipülasyonun her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Bunu yaparken internet medyasını zapt etmeyi değil saygınlığını artırmayı hedefliyoruz.”
Dünyanın her yerinde gazeteciliğin zor koşullarda yapıldığını ve haber başta olmak üzere içeriklerin büyük zahmetlerle üretildiğini kaydeden Erkılınç, “Dijital yayıncılıkla birlikte çok zor ürettiğimizi, çok kolay hedef kitleye ulaştırabildiğimiz, birçok alanda tasarruf sağladığımız bir döneme girmiş bulunuyoruz. Üstelik sadece mahallinde muhatap bulan içerikleri, ülkenin hatta dünyanın ilgisine sunuyoruz. Neredeyse 15 yıldır hem Kurum olarak hazırlandığımız hem de yayınlarımızı hazırladığımız kazancı yüksek, maliyeti düşük bu fırsatı tepmememiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Toplantının hayırlar getirmesini temenni eden Erkılınç, dijital dönüşüm sürecinde büyük emek ve mesai harcayan Kurum yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.
Genel Müdür Erkılınç’ın konuşmasının ardından sırasıyla Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü, İlan Müdürlüğü, Kontrol Müdürlüğü ve Muhasebe Müdürlüğü’nün görev alanlarına ilişkin bilgilendirme ve sunumlarını gerçekleştireceği eğitim bölümüne geçildi.
Haber, 23 Eylul 2023 01:38
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi Kırsalın Yollarını Onarıyor

MHP'den MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret

Kent Konseyinde 'Meclis Akademisi' Başladı

Kırtasiye alışverişi cep yakıyor: Okul çantası 2 bin TL’ye doluyor

Yunus Nadi Kolukısa’nın kitabı yayımlandı

ARGUVAN PANGA SOYGUNU... (Öykü)

Darende Zengibar’da Başpehlivan Doğan Uzun

Yeşilyurt Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

DARENDE DE SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Kınacı: Önce bina, sonra altyapı inşa etmek doğru değildir

Yeşilyurt’ta Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

8. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi Genişletiliyor

Yeşil Beton Travers Avrupa Patent Sürecinde

Kahramanmaraş İstiklalspor 2–0 Yeni Malatyaspor

MALATYALILAR BOSTANCI'DA BULUŞTU

Yeşilyurt'ta Zincirleme Kaza: 8 Kişi Yaralandı

Malatya'da 'Meclis Akademisi' projesi hazırlığı

CHP Hekimhan Teşkilatında Kongre Hazırlığı

Meclis Komisyonu Baro Başkanlarını Dinledi

Malatya’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Yapay Zeka Yüksek Lisans Programı Malatya'da açıldı

Yeni Malatyaspor Kongre Kararı Aldı

Ankara'da Özel Malatya Toplantısı

Sadıkoğlu: 6. bölge teşvikleri devam etmeli

'LGS Hazırlık Kursu’ Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Hayvan Yetiştiricilerine Kızılay'dan Malzeme Desteği

Darende Güreş ve Kültür Festivaline Hazırlanıyor

Memur-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına Ağır Eleştiriler

Yeni Malatyaspor'a bir -6 Puan Silme Cezası Daha

Hekimhan'da Beton Mikseri Devrildi: 1 Yaralı

Kale'de Kano Yarışması Düzenlendi

Ümit Vaat Eden Genç Siyasetçiler

Erkılınç: BİK Yoluna Devam Edecek

Malatya'da Bir Zamanlar Çerçiler Vardı

Hekimhan'a Konteynır Çarşı Kuruluyor

Arapgir Eğnir'de Çeşme Açılışı Yapıldı
