ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Oktay: Turizm Gelirinde Malatya Payını Almalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Malatya ziyaretinde Malatya turizmine dikkat çekti. Oktay; “90 asırlık bir geçmişi olan bir şehirde turizmin ön planda olmaması kabul edilemez.” dedi. 

14 Ekim 2022 18:32
Oktay: Turizm Gelirinde Malatya Payını Almalı

Malatya Gençlik buluşması ve bir dizi ziyaretler için ilimize gelen Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, kentte bulunan bir otelde, ‘2023’e doğru şehir buluşmaları’ toplantısı kapsamında basın ve partililerle bir araya geldi. Oktay’ın gündeminde ekonomi ve Malatya vardı.

“MİLLETİMİZLE GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ KURUYORUZ”

Oktay, “Battalgazi’nin memleketi, Kayısının başkenti Malatya’da birlikteyiz. 2023’e doğru şehir buluşmaları çerçevesinde yoğun biz yoğun program ile koşturuyoruz. Bir yandan da milletimizle, halkımızla birlikte her bir ilimiz, ilçemiz, köyümüzde her bir vatandaşımızla kucaklaşmanın, birlikte olmanın, hasbihal etmenin, dertlerini dinleyip çözüm olmanın, sevinçlerini paylaşmanın derindeyiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin ve net bir ilkesi var vatandaşıyla, milletiyle gönül bağı kurmaktır” dedi.

“20 YILDA YAPTIK”

“100 yılda yapılacakları 20 yılda yaptık” diyen Oktay; “Bunun milletimizde nezdinde bir karşılığı vardır. Bugünde her ne olursa olsun “AK Parti söylüyorsa yapar. Recep Tayyip Erdoğan ve kadroları söylüyorsa yapar” imajı ve inancı da hamdolsun milletimizde mevcut. Ama biz yine ısrarla liderimizin ilkelerinden gönül birlikteliğini milletimizin her ferdiyle kurmak zorundayız. Seçim dönemi geldiğinde milletin önüne geçen bir AK Parti ya da AK Parti kadroları yok. Seçimden sonraki 5 yıl boyunca nasıl ki her zaman döneminde her gün milleti ile birlikteyiz. Elde ettiğimiz geri bildirimler ve taleplerde değerlendirilecek ve yerine de getirilecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülke dışında da yoğun bir diplomasi trafiği sürdürdüğüne değinen Oktay, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidara geldiğinde söylediği ‘Dünyayı fellik fellik dolaşacağız’ sözünü anımsatan Oktay, “O zaman da anlamıyorlardı. Çünkü onlarda bunu anlayacak vizyon yoktu. Bugün Amerika’dan icazet almak için ne yaptığı belli olmayan, kaç saat nerede olduğu belli olmayan insanların bunu anlaması zaten mümkün değildi, bugün de anlamalarını zaten beklemiyoruz” diye konuştu.

“Gizli kapılar ardında Türkiye’nin sorunlarına çözüm arayan bir iktidar yok”

Şu an dünyada bir enerji ve gıda arzı sıkıntısının var olduğuna da değinen Oktay, Türkiye’nin ise bu sorunlarının olmadığını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’nin enerji dağıtım merkezine dönüştürülmesi söylemine de değinen Oktay, muhalefetin 6’lı masadaki ortaklarından Ali Babacan’ın bu konuyu eleştirmesine de sitem etti. Oktay, “Yazık yani, Akdeniz’de ortalama 7 yılda hayata geçirilecek bir projeyi 2 yılda hayata geçiriyoruz. Zaten sizin görmenizi beklemiyoruz, siz gözünüzün önünde 6’lı masada birbirinizi bile göremiyorsunuz. 6’lı mıdır 7’li mi kimse bilmiyor. Bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı beceremeyen, bundan yoksun ve aciz. 6’lı masa her bir araya geldiğinde aslında yaptıkları, bir önceki bir araya geldiklerinde ortaya çıkaran dedikoduları gidermeye çalışmaktan ibarettir. Bu insanlar Türkiye’yi yönetecek öyle mi? 2023’e bunlarla mı gireceğiz? Bunların içinden ben cumhurbaşkanı olabilirim diye düşünen, acaba olabilir miyim diye icazet almak için ABD’ye gidiyor. Sen icazet almak için oraya gidiyorsan milletinden niye icazet istiyorsun? O kadar özgüvensiz ve yoksunsun ki, nerede kiminle ne görüştüğünü bile milletinle paylaşmaktan acizsin. Kameralardan gizli, basından gizli, milletten gizli görüşmeler yapacaksın; sonra da 'Türkiye’nin geleceğine yönelik vizyon ve çözüm belirliyorum' diyeceksin. Türkiye’nin geleceğine yönelik vizyon işte burada, Malatya’da milletle birlikte aranır. Gizli kapılar ardında Türkiye’nin sorunlarına çözüm arayan bir iktidar yok, aynı şekilde böyle bir lideri de yok. Hiç kimseden icazet almayan Recep Tayyip Erdoğan var” şeklinde konuştu.

Tüm ülkelerle şeffaf görüşme

Tüm ülkelerle şeffaf bir şekilde görüştüklerini ve sorunlara bu şekilde yaklaştıklarını ifade eden Oktay, “İşte Rusya ile gördüğünüz örnek bir çalışma. Birçok konuda, hemfikir olmadığımız birçok konu olmasına rağmen Rusya-Ukrayna krizinde, Suriye, Libya krizindeki gibi aynı anda hemfikir olabileceğimiz konularda iş birliği yapıyoruz. Her şeyi aynı paketin içine koymayan bir Türkiye, bir dış politikası var. Bunu AB, ABD ve diğer ülkelerle de yapıyoruz. Zaten bu ülkelerde yaptığımız tüm çalışmalarda Cumhurbaşkanımız şeffaf bir şekilde ne yapacağını açıkça ifade eder. Muhatapları ile son derece net bir şekilde konuşur, önerilerini yapar. Kabul edilir, edilmez. Bunu milletin gözünün önünde yapar. Kimseden icazet almaz, biz de kadroları olarak almayız” diye konuştu.

Rusya-Ukrayna krizinde bir taraftan sorunları çözmeye çalışırken, ana hedeflerinden de sapmadıklarını ve savaşın durdurulması yönünde çaba sarf ettiklerini belirten Oktay, “Elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz, tabii birileri istemese de. En kötü barış yine her türlü savaşın üstündedir. Savaşın kazananı yoktur, barışın kazananı kesinlikle vardır. İnşallah bu gayretlerimiz devam ediyor. Her iki taraf ile görüşen tek ülke ve lider olma konumumuzu sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Günaydın, Türkiye nerede zannediyorsunuz?”

ABD gezisinde açıklama yapan Kılıçdaroğlu’nun, ‘Türkiye’nin Ukrayna’nın yanında olması gerektiği' söylemine de değinen Oktay, “Dün yine ABD’den nereden aldıysa Kılıçdaroğlu, ‘Ukrayna’nın yanında olmamız lazım’ demiş. Günaydın, Türkiye nerede zannediyorsunuz? Ukrayna ile Rusya ile görüşen tek ülke ve lideriz. Ukrayna sıkıntıya girdiğinde herhangi bir ülkenin toprak bütünlüğüne karşı net karşı olduğumuzu ifade ettik, bu da Cumhurbaşkanımız Putin ile görüştüğünde dile getirdiği konulardan biri. Ukrayna’ya yardım konusuna gelince, her türlü yardımı yapan Türkiye’dir, bunu da gizli yapmıyoruz. Yeni uyandı, günaydın demek lazım Kılıçdaroğlu’na. Belki 6’lı masada diğerlerinin uyanmasına vesile olur, o da zor ama 2023 seçimlerinden sonra uyanırlar. Seçim tarihinde de cumhurbaşkanı adaylarını belirlerlerse bayağı iyi iş çıkarmış olurlar, o da zor görünüyor” ifadelerini kullandı.

“Bundan niye rahatsız olunur”

Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunundaki düzenlemelerin eleştirilmesine de değinen Oktay, “Yapılmaya çalışılan şudur. Yalan haber yapamazsınız, yayamazsınız. Bu Türkiye’de zaten yasak. Nerede yasaktı? Klasik medya değimiz gazete, dergi, televizyon vs. mahkemeye gidersiniz. Bugün sosyal medyaya baktığımızda bir haberin dolaşım hızına baktığımızda şahsı mahvetmiş oluyorsunuz. Yalan haberin yayılmasını önlemek ve daha hızlı ilerlemek adına çıkarılmış bir yasadan bahsediyoruz. Bundan niye rahatsız olunur? Bundan anca tek kesim rahatsız olur, yalan söyleyen, yalandan beslenen, yalanlar üzerinden algı yapanlar rahatsız olur. Bunu da milletimiz buradan çok net bir şekilde görmektedir” ifadelerine yer verdi.

 “MALATYA’NIN MUHTEŞEM BİR TARİHİ VAR”

Oktay, Malatya’nın muhteşem bir geçmişi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:“Malatya’nın muhteşem bir tarihi var. 9 bin yıllık bir tarihten, birikimden bahsediyoruz. Çok sayıda medeniyetlerde de ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Malatya, 1071’den itibaren de çok yakın bir tarihte Türklerle buluşuyor. İki cumhurbaşkanı ve çok sayıda devlet adamı, iş insanı ve sivil toplum önderi yetiştiren bir ilimiz. Dünya kayısı üretiminin yüzde 70’ini üreten bir şehir, Türkiye’deki kayısının da yüzde 90’ını üretiyor.” İfadelerinde bulundu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.