ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MGC, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Kongresine Katılıyor

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, İzmir'de 13-14 Haziran'da Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu, genel kuruluna katılacak. Avrupa'nın 45 ülkesinden gelecek 110 gazetecinin de katılacağı genel kurula Malatya Gazeteciler Cemiyetiyle birlikte Türkiye’den 50 basın meslek örgütünün temsilcileri de genel kurula katılacak. Uluslararası Yerel Medya Zirvesine de katılacak olan MGC Başkanı Vahap Güner Anadolu basınının sorunlarını anlatacak.  

11 Haziran 2022 00:59
MGC, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Kongresine Katılıyor

İzmir basın ve ifade özgürlüğü alanında önem taşıyan iki etkinliğe ev sahipliği yapacak. Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) genel kurulunu 13-14 Haziran'da İzmir'de toplayacak. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki genel kurul için kente Avrupa'nın 45 ülkesinden 110 gazeteci gelecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in teşvikiyle genel kurula ev sahipliği yapmak için aday gösterilen İzmir; Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirlerin arasından seçilmişti.

ULUSLARARASI YEREL MEDYA ZİRVESİ DE HAVAGAZI FABRİKASI'NDA

EFJ genel kuruluna paralel olarak yine Havagazı Fabrikası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Uluslararası Yerel Medya Zirvesi düzenlenecek. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından hayata geçirilen zirveye, Türkiye'den Malatya Gazeteciler Cemiyetiyle birlikte  50 basın meslek örgütü temsilcisi katılacak. Zirve yerel medyanın güçlenmesine aracılık etmeyi amaçlıyor.

ULUSLARARASI BASIN MERKEZİ DE AÇILACAK

İki günlük basın etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İGC iş birliğiyle kurulan Uluslararası Basın Merkezi'nin de açılışı yapılacak. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki basın merkezi, İzmir'de medyanın gelişmesini için çalışmalar yürütecek ve gazeteciliğe gönül vermiş gençleri dünyadaki meslektaşlarıyla buluşturacak projelere imza atacak.

GÜNER: "MGC OLARAK GURUR DUYUYORUZ

İzmir'de yapılacak, Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu, genel kuruluna Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak katılmanın gururunu yaşadıklarını belirterek "Malatya Gazeteciler Cemiyeti yaptığı çalışmalarla bölge illeri arasında öncü olmuştur. İzmir'de yapılacak Uluslaraarsı bir kongreye davet edilmemiz bizleri son derece gururlandırmıştır. Kongrede Anadolu basınının vermekte olduğu 100 yıllık onurlu mücadeleyi, sorunlarımızı anlatmaya çalışacağız. Bu kongre de Malatya'nın yer alması da ayrıca önemlidir" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.