ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

47. Yaşını kutlayan ÇGC'de Doğum Günü Süprizi

47. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, TSYD Adana Şube Başkanı ve gazeteciler, Atatürk Anıtı ve Basın Anıtı’na çelenk koydu. Kutlamanın ardından ÇGC Tesislerinde toplanan Yönetim Kurulu, ÇGC Yöneticisi Mehmet Uluğtürkan ve MGC Başkanı Vahap Güner'in doğum günü dolayısıyla sürpriz yaptı. 

15 Nisan 2022 09:57
47. Yaşını kutlayan ÇGC'de Doğum Günü Süprizi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 47.kuruluş yıldönümü kutlandı. İlk olarak Atatürk Anıtı’nda yapılan törende; başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Yönetim Kurulu Üyesi Jale Karaşahinoğlu ile TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ve kadın gazeteciler anıta çelenk koydu.

 ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; "ÇGC 15 Nisan 1975 tarihinde merhum Çoban Yurtçu başkanlığında kuruldu. Bugüne kadar Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal başkanlık görevi yaptı. Huzurunuzda merhum Çoban Yurtçu başta olmak üzere Cemiyetimize büyük emekleri geçen hayatlarını kaybeden üyelerimizi saygı ve rahmet, diğer ağabeylerimizi de şükranla anıyor ve teşekkür ediyoruz. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti; bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü olarak Türkiye’de yaşanan baskı ve sansür uygulamalarının sona ermesini isterken, bu işi emeği ve alın teriyle yapanlara da sahip çıkılmasını diliyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için var olun. Daha nice 47.yıllarda buluşmak dileğiyle, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"MGC'Nİ KURARKEN TÜZÜĞÜ ÇGC'DEN ALMIŞTIK"

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner de, Başkan Cafer Esendemir’in şahsında Çukurovalı gazetecileri kutladı. Güner; “Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni 1989 yılında kurarken, Cemiyetimizin tüzüğünü ÇGC’den aldık. Cafer Bey o dönemde çok yardımcı oldu. Sonrasında konut projesinde de ÇGC’yi örnek aldık. Aynı protokolle 440 kişiyi ev sahibi yaptık. Şimdi de TSYD Adana Şubesi’ni örnek alarak TSYD Malatya Şubesi’ni açacağız. Bu nedenle ÇGC ile 40 yıla dayanan yol arkadaşlığımız var. Bu vesileyle 47.kuruluş yıldönümü kutluyor, ‘nice 47 yıllara’ temennisinde bulunuyoruz” dedi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ YAPTILAR

ÇGC Sosyal Tesislerinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında ise Malatya-Darendeli olan ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Uluğtürkanile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'e Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir tarafından doğum günü süprizi yapıldı. Pasta kestiren Başkan Esendemir "iki Malatyalı meslektaşımızın doğum gününü kutluyoruz. Yöneticimiz Mehmet Uluğtürkan ve bugün burada olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımızın doğum günü. Cemiyetimizin kuruluş yıldönümünde onlarında doğum günlerini kutluyoruz" dedi. MGC Başkanı Güner ise "1989 Yılında kurduğumuz Malatya Gazeteciler Cemiyetinin tüzüğünü ÇGC'den almıştık, sonra konut projesini de ÇGC'ni örnek alıp Malatya'da gerçekleştirdik. Şimdi TSYD Malatya Şubesini kurmak içinde Adana TSYD Şubesini örnek alıyoruz. Bu sürprizi yapan Başkan Esendmir ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.