ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu Yapıldı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu’nda, Başkan Nuri Kolaylı, delegelerin tamamının desteğini alarak yeniden başkan seçildi. 

24 Haziran 2021 23:03
Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu Yapıldı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu’nda (BGC) Başkan Nuri Kolaylı, delegelerin tamamının desteğini alarak yeniden başkan seçildi. Türkiye’nin etkin basın meslek kuruluşlarından olan Bursa Gazeteciler Cemiyeti( BGC) genel kurulunda ayrıca ocak ayında yapılması gereken ve pandemi nedeniyle izin verilmeyen BGC Başarı Ödülleri Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

SİYASET-MAFYA-MEDYA ÜÇGENİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Genel Kurulda, BGC üyelerine hitaben konuşma yapan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, son dönemde gündeme gelen siyaset-mafya-medya üçgenindeki çarpık ilişkilere dikkat çekti. Kolaylı şunları söyledi;

“Geride bıraktığımız bu dönem bir yandan yaşamımızda ilk defa “pandemi” gerçeği ile yüzleşirken, diğer yandan siyaset-mafya-medya üçgeninde çirkin ilişkilerin su yüzüne çıktı. Sektörümüzde “adına gazeteci” diyen ama gazetecilik değil, kirli çıkar ilişkilerinin odağı olan insanların mesleğimizi kirletmesine tanık olduk. Basınımızın özgür, objektif ve tarafsız çalışma olanağı bulması için ilk şartın, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkartılması olduğunu yıllardır her fırsatta dile getiriyoruz.”

“MESLEĞİMİZİ HER TÜRLÜ İSTİSMARA AÇIK HALE GETİRİYOR”

“Böyle bir yasa olmayınca ülkemizde dileyen herkes; eğitimine ve bilgi birikimine bakılmaksızın, gazetecilik ahlakından yoksun, şantaj ve tehditle kişisel çıkar peşinde koşarak, “gazeteci” kimliği altında meslekte boy gösteriyor. Basın kuruluşları, hatta hiçbir kaydı olmayan internet haber siteleri, bu insanları istihdam edebiliyor. Bu durum, mesleğimizi her türlü istismara açık hale getiriyor. En üzücüsü habercilik, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyor, siyaset-mafya-medya üçgeninde bu gün tanık olduğumuz kirlenme yaşanıyor.”

2021- 2024 dönemi için seçilen listede şu isimler yer aldı:

Başkan: Mehmet Nuri Kolaylı,

Yönetim Kurulu: Ahmet Akhan, Ali Atmaca, Erdinç Karakaş, Ersin Yıldıran, Fuat Kars, Hakan Işıkkent, Huriye Gül Kolaylı, Hülya Saatçi, İhsan Altıkardeş, Mehmet Ali Ekmekçi, Musa Öztürk, Ruhi Berber, Tevfik Fikret Sönmez, Tuna Çam.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.