ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Rize'de gazeteciye saldırıya tepki yağıyor

Rize'de Gazeteci Togay Muratoğlu'na yapılan saldırıya basın kuruluşları tepki gösterdi. 

13 Şubat 2020 13:18
Rize'de gazeteciye saldırıya tepki yağıyor

Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Rize'de yayın yapan Çay Tv program yapımcısı Togay Muratoğlu, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

 

Edinilen bilgiye göre, Togay Muratoğlu, Çay TV'de hazırladığı sabah programına katılmak üzere evinden ayrıldıktan sonra Rize Müftü Mahallesi'nde yüzleri maskeli kişiler tarafından dövülerek yaralandı. Saldırganlar kaçarken, yaralanan Muratoğlu'nun tedavi altına alındı ve sonra taburcu edildi.

Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Bayrak'ın açıklama yapmasının ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu  Başkanı Nuri Kolaylı "Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Rize'de yayın yapan Çay Tv program yapımcısı Togay Muratoğlu'na, kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırıyı üzülerek öğrendim. Basın özgürlüğüne yönelik bu kabul edilemez saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak saldırganların bir an önce yakalanmasının takipçisi olacağız" dedi.

TGK'na bağlı Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Medya İş Sendikası Başkanı Sezai Ballı ile TGK'nu bağlı Cemiyetlerden Malatya, Çorum, Karabük, Gümüşhane,Alanya, Sakarya, Konya, Siirt, Adıyaman, Elazığ, Denizli, Şanlıurfa, Gaziantep, Sinop, Bingöl,Kırklareli, Doğu Anadolu, Erzincan, Mardin, Yozgat Gazeteciler Cemiyetleri saldırıya tepki gösteren açıklamalar yaptılar.  

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, saldırıyı kınadıklarını belirterek saldırganların bulunmasını istedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.