ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapgirli Gazeteci Nevzat Sezer Ankara'da anıldı

Arapgir ilçesinde 1954 Yılında Arapgir Postası Gazetesini çıkaran ve daha sonra kurulan Arapgirliler Derneklerinin öncülüğünü yapan Nevzat Sezer, 47. Ölüm yıl dönümünde Ankara Cebeci mezarlığında anıldı.  

11 Aralık 2020 06:39
Arapgirli Gazeteci Nevzat Sezer Ankara'da anıldı

Malatya yerel basınının öncü isimlerinden olan Nevzat Sezer, 1954 Yılında Arapgir Postası Gazetesiyle basın hayatına atıldı. Ancak 46 yaşında iken Ankara'da kalp ameliyatı geçirdi. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Nevzat Sezer 9 Aralık 1973 tarihinde vefat ederek Ankara Cebeci mezarlığında toprağa verildi. Arapgir Postası Gazetesini ise oğlu Kamuran Sezer aralıksız olarak halen yayınlamaya devam ediyor. 

Ankara'da faaliyet gösteren Arapgirliler Kalkındırma Derneği Başkanı Hüseyin Özdemir ve arkadaşları Ankara Cebeci mezarlığında vulunan Nevzat Sezer'in mezarını ziyaret ederek, Mezara Arapgir Postası Gazetesi ile çiçekler bnıraktılar. Dernek Başkanı Hüseyin Özdemir "İstanbul, Ankara, Malatya, Arapgir derneklerimizin kuruluşuna öncülük eden ve ARAPGİR POSTASI Gazetemizin kurucusu Nevzat Sezer Ağabeyimizi Ankara Cebeci asri mezarlığındaki Kabri başında 47. Ölüm yıldönümünde Ankara Arapgir Kalkındırma Dernek yönetimi olarak andık Mekanı Cennet olsun" dedi.

67. Yılı geride bırakan Arapgir Postası Gazetesinde yayınlanan başyazıda ise "Gazetemizin kuırucusu Nevzat Sezer'i Ankara Hacettepe Hastanesinde geçirdiği kalp ameliyatı sonucu henüz 46 yaşında iken 9 Aralık 1973 tarihinde edebiyen yolcu etmiştir. Bizlere bıraktığı en büyük emaneti olan Arapgir Postası'nı o günden bu yana O'nun hedefleri doğrultusunda bugünlere kadar ulaştırmanınm gururunu yaşıyoruz. Bu emaneti inanıyoruz ki, okurlarımızın desteği ile daha nice yıllar yaşatacak; yöremize hizmetini sürdüreceğiz. O'nsuz geçen 47 yılı geride bırakırken Kurucumuz Nevzat Sezer'i rahmetle anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun" denildi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak Malatya yerel basın tarihinde iz bırakan hemşerimiz Nevzat Sezer'i rahmetle anıyor, 67 yılı geride bırakan Arapgir Postası Sahibi Kamuran Sezer ve çalışanlara başarılar diliyopruz. 

 

  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.