ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gazetecilerin 'Yıpranma Hakkı' yine basın kartı şartına bağlandı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin gazetecilerin yıpranma hakkının Anayasa Mahkemesi’nin daha önceki kararına rağmen yine basın kartı şartına bağlanmasını “yanlışta ve adaletsizlikte ısrar” olarak değerlendirerek, konunun yeniden Anayasa Mahkemesine götürülmesini istedi 

13 Kasım 2020 01:18
Gazetecilerin 'Yıpranma Hakkı' yine basın kartı şartına bağlandı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçesini dikkate alarak teklifin tüm basın çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini talep eden gazeteci örgütlerinin çağrılarının duyulmadığı ve muhalefetin önergesinin Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerince reddedildiğini belirterek “Umarız Cumhuriyet Halk Partisi kısa zamanda bu yasanın iptali için konuyu tekrar Anayasa Mahkemesine götürür” dedi.
Bilgin, “Gazetecilik saygın ve zor bir iştir. Düzgün gazetecilik yapmak, hele bu dönemde, her zamankinden daha da zordur. Basın kartı olmayanlar yıpranmaz anlamına gelen bu yasa ayrımcıdır. Ayrıca, gazetecilik yapmak için basın kartı gerekmediği gibi kart yokken de bu meslek yeterince yıpratıcıdır. Bu yasa Anayasa Mahkemesince iptal edilmelidir” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.