ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapgir Postası Gazetesi 67 Yıldır Yayın Hayatını sürdürüyor

Arapgir ilçesinde 1954 yılından beri yayın hayatını sürdüren Arapgir Postası Gazetesini ziyaret eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, "67 Yıldır yayın hayatını aralıksız sürdüren basınımızın çınarıyla ne kadar övünsek azdır" dedi. 

08 Ağustos 2020 08:15
Arapgir Postası Gazetesi 67 Yıldır Yayın Hayatını sürdürüyor

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Doğanşehir Gazetesi Sahibi Hüseyin Karaaslan ile birlikte Arapgir ilçesinde yayınlanan Arapgir Postası Gazetesini ziyaret etti. Arapgir Postası Gazetesinde 40 yıldır çalışan Mehmet Yalçın ile sohbet eden MGC Başkanı Vahap Güner, "ilk sayısı 25 Haziran 1954 yılında yayınlanan Arapgir Postası Gazetesi, Arapgirlilerin olduğu kadar tüm Malatyalılarında guru duyduğu bir gazetedir. 67 Yıldır yayın hayatını sürdürüyor. Her Arapgirli'nin işyerinde ya da evi,nde Arapgir Postası Gazetesi var. Teknoloji gelişse de dijital gazetecilik ön plana çıksa da Arapgir'de yazılı basın olarak bu gazetemiz yayın hayatını başarıyla devam ettiriyor. Bu nedenle Gazete sahibi üstadımız Kamuran Sezer ile birlikte tüm çalışanlarını kutluyoruz. Resmi ilan dahi almadan yayın hayatını sürdüren Arapgir Postası Gazetesi adeta Malatya da tarih yazmaktadır. Gazeteye sahip çıkan Arapgirli okuyuculara da teşekkür ediyoruz" dedi. 

Arapgir Postası Gazetesi çalışanı Mehmet Yalçın'ın tam 40 yıldır Gazetede çalıştığını da ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, ofset basılan ve abonelere gönderilen gazetenin 67 yıldan bu yana tüm ödülleri hak ettiğini de ifade etti. Arapgir Postası Gazete çalışanı Mehmet Yalçın, ziyaret nedeniyle teşekkür etti. 

MEKTUP GİBİ GAZETE ULAŞTIRILIYOR

Arapgir Postası’nın, her hafta gurbetteki Arapgirliler’e bir mektup havasında ulaştırılıyor. Gazete aboneleri, Arapgir’deki en ufak bir ayrıntının dahi gazetede haber olarak yer almasından mutluluk duyuyor. Ölümler, doğumlar, ağaçların çiçek açması, bahçe işlerinin başlaması, üzümlerin, dutların olması gurbetteki Arapgirliler için önem taşıyan haberler arasında yer alıyor. Arapgirliler, gazete ellerine ulaştığında memleketlerinden bir mektup gelmiş kadar mutlu olmakta, bir sonraki haftanın gazetesini özlemle beklediklerini ifade ediyor. Arapgir Postası, bir köprü görevi üstlenmekte ve sloganı da  ‘Sıladan Gurbete Köprü’ diye yazıyor.

Arapgir Postası, 66 yıllık yayın hayatında sayısız gazetecilik ödülünün de sahibi oldu. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmasında, farklı tarihlerde 10 ayrı kategoride ödül kazandı. Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Edebiyat, Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından da ödüle layık görüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.