ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Beydağı'nda dağ keçileri böyle görüntülendi

Malatya'nın sırtını dayadığı Beydağlarınınzirve noktasında sürüler halinde yaşayan dağ keçileri görüntülendi. Gazeteci Alişan Hayırlı'nın objektifine takılan dağ keçileri bazı avcıların saldırısına maruz kaldığı da öğrenildi. 

03 Mayıs 2020 12:16
Beydağı'nda dağ keçileri böyle görüntülendi

Geçtiğimiz Perşembe günü Beydağlarının zirvesine arkadaşlarıyla birlikte giden Gazeteci Alişan Hayırlı, Beydağlarının zirvesinde avcıların saldırısına uğrayan dağ keçilerini görüntülediklerini belirterek "Keşke beni vursalardı" yazısında şunları ifade etti:

"Yıllardır dünyada, Türkiye’de ve Malatya’da doğa, kültür ve tarihi mekânlar gezisi düzenliyorum. Geçen Perşembe günü başımdan geçen hüzünlü bir hikâyeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ki fotoğraf gezilerim sırasında karşılaştığım en trajik hadiseydi. O gün gördüklerim karşısında şok geçirdim, uzun süre etkisinden kurtulamadım, bana bu üzüntüyü yaşatanlara hayatımda ilk defa beddua ettim. Uzaktan da olsa onlara bağırdım ve hatta hakaret ettim.
Selahaddin Kürün kardeşimle Beydağı’nın yolunu tuttuk. Bu sefer ...... Köyü’nün içinden geçip Beydağı sırtlarına kadar dayandık. ....... Köyü’ne içme suyunu sağlayan, yaklaşık 2 bin rakımdaki tepeye vardığımızda tüfek sesleri ile irkildik.  Eyvah! Yine bir cana mı kıydılar?
Selo dedi ki, “Alişan abi karşı dağın yamacına bak, sürü halinde kaçıyorlar. Bunlar dağ keçileri! Zavallı hayvanlara ateş ediyorlar. 
Birden döndüm, karşı dağın yamacına baktım, bir de ne göreyim, oy kıyamam, nazlı dağ keçilerimiz nasıl kaçıyor ama… Tam tamına 15 yabani keçi…Vicdansız avcıların tarafına kavuşmamız nerden baksanız bir-iki saat sürerdi, çaresiz bir şekilde avazımız çıktığı kadar bağırıyorduk; “Vurmayın, kıymayın keçilerimize!”
Bitkin bir şekilde, kaynak suyun çıktığı kayanın başında yığılıp kaldım. Bir şey yapamamanın derin çaresizliği içinde kıvranıyordum. Dua aklıma geldi, ellerimi göğe kaldırdım, “Allahım keçilerimizi sen bu zalim avcıların elinden kurtar, ne olur Allahım yalvarıyorum” 
Keçiler toplu halde Beydağı’nın sarp kayalarına, zirveye doğru can havliyle, korkuyla kaçıyorlardı. Yürekleri pır pır atıyordu. Hissediyordum. Avcılar birkaç el daha ateş etti. Her bir tüfek sesi sanki beynimde, yüreğimde yankılanıyordu.
Nasıl kıyıyorsunuz ey zalim avcılar! Elleriniz kırıla inşallah!
Görüş o görüştü, tepenin öteki yanına geçer geçmez gözden kayboldular. Avcılar da peşlerine düştü. Bu kaçışın sonunda keçiler kurtuldu mu bilmiyorum. Sadece uzaktan zoom yapıp birkaç kare fotoğraf çekebildim. Keçileri vurdular mı, kaç tane vurdular, ya da hiç vuramadılar mı? Onu bir türlü anlayamadık. Zaten Beydağı’nda toplasan .... adet dağ keçisi yaşıyor. Bu güzelim canları vurup ne yapacaksınız, etini mi yiyeceksiniz. Zıkkım yiyesiniz inşallah!" 

KEÇİLERİ VURAN AVCILAR

Yeşilyurt Avcılar Derneği Başkanı Bahattin Durhan, Gazeteci Hayırlı'nın haberi sosyal medyada paylaşımının ardından dağ keçilerini vuranları tespit ettiklerini ve çok büyük ceza vereceklerini söylediği öğrenildi. Anc ak avcıların ki,mler olduğu hala bilinmiyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.